Toch geen Noordzeeaquarium meer in Oostende

Het Noordzeeaquarium op de Visserskaai krijgt een nieuwe invulling. Het aquarium is als sinds begin deze zomer dicht. © Peter Maenhoudt
Gillian Lowyck

Het stadsbestuur zal geen nieuw aquarium meer oprichten in Oostende. Dat blijkt uit de voorstelling van de meerjarenplanning. Het gebouw zal wel opgeknapt worden en krijgt een nieuwe invullen.

Dit jaar werd het Noordzeeaquarium gesloten omdat het gebouw op de Visserskaai bouwvallig was. De vissen werden aan de zoo van Antwerpen geschonken. Heel wat materiaal en goederen gingen vorige week nog naar het VLIZ, het ILVO, Horizon Educatief en het stadsmuseum.

Bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA) zei in juli van dit jaar nog dat er zeker weer een aquarium op die plek zou komen. Ondertussen heeft het stadsbestuur andere plannen: “Er komt geen aquarium meer”, zegt Anseeuw. “We voorzien centen om het op te knappen en geven het gebouw daarna een nieuwe invulling. Wat dat zal zijn, weten we nog niet precies, maar het zal sowieso iets zijn dat met Oostende, het maritieme en de zee te maken heeft. Er zijn geen plannen om op een andere plek in de stad een aquarium op te richten.”

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier