Daarvoor wil de partij coördinatoren aanstellen die ter plaatse gaan kijken wanneer er meldingen binnenkomen. Zo kan de communicatie met de mensen ter plaatse beter.
Tijdens de huisbezoeken heeft SP.A gemerkt dat er veel vragen zijn over voetpaden en wijkgroen. De partij wil twee zaken veranderen: op een andere manier met de meldingen omgaan en er prioriteit aan geven. “Daarom lanceren we het nieuwe concept ‘1777-aan-huis’. We trekken 1,2 miljoen euro over zes jaar uit om de onderhoudsploegen te versterken. We reserveren 12 miljoen euro voor kleine en grote onderhoudswerken”, klinkt het bij lijsttrekker Philippe De Coene.
De SP.A-lijsttrekker geeft mee dat er de voorbije jaren al een inhaalbeweging gebeurde op vlak van groenonderhoud. “Toch is het onderhoud van groen en de toestand van de voetpaden een van de belangrijkste gespreksonderwerpen tijdens onze huisbezoeken”, vertelt Philippe De Coene. “Blijkbaar worden beloftes ook niet altijd nageleefd. Na het stadhuis op afspraak, is het tijd voor ‘1777-aan-huis’. Daarvoor stellen we twee extra coördinatoren aan, mensen met een technische kennis en die klantvriendelijk zijn.”
Thuisservice
“Een bewoner meldt een probleem via 1777. De coördinator maakt een afspraak bij de bewoner thuis, samen kijken ze wat het uit te voeren werk is en wordt een realistische timing vastgelegd.”
Om vlot alle problemen te kunnen aanpakken, is ook meer budget nodig. Een extra ploeg voor het groenonderhoud in de wijken raamt SP.A op 200.000 euro per jaar. Het jaarlijkse budget voor onderhoudswerken wordt opgetrokken van 2 naar 4 miljoen euro per jaar. De helft is voor het structurele onderhoud. Het budget voor de heraanleg van voetpaden wordt verdriedubbeld naar 1,5 miljoen euro. De heraanleg van wijkgroen wordt op 500.000 euro geschat.
(MVM)
Gemeenteraadsverkiezingen 2018
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier