Sociaal Huis voor Langemark-Poelkapelle weer stapje dichterbij

Redactie KW

In de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle passeerden maandagavond twee uit de kluiten gewassen dossiers: het voorontwerp van het sociaal huis en het gunnen van het diftarpark.

Het sociaal huis, aangebouwd aan het gemeentehuis, wordt het hart van een geïntegreerde dienstverlening van OCMW en gemeente. Op vraag van Luc Vandamme (Proo!) moet de toetsing van toegankelijkheid voor rolwagens nog gebeuren. In dwars richting parkeren zou het aantal plaatsen moeten verhogen en kortparkeren kan voor het onthaal. Hij vindt de voorgevel saai.

De ‘couleur’ van het gebouw vindt N-VA niet mooi. De oppositiepartij had meer geld uitgetrokken voor de dorpskernvernieuwing. “Het is aan ons om 60 procent twijfelaars over het gebouw over de streep te trekken met een goede dienstverlening en een geslaagde combinatie van oud en nieuw. Wij voeren uit wat minister Liesbeth Homans (N-VA) in haar conceptnota pas voorstelt”, zei burgemeester Alain Wyffels.

SP.A betreurde dat de ontwerper geen voorstel formuleerde om aan te bouwen langs de achterzijde en zo de glans van het Kasteel te behouden.

Sociaal Huis voor Langemark-Poelkapelle weer stapje dichterbij

Francky Barbier legde de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor SP.A. (Foto PCO)

Dominique Cool (N-VA) verontschuldigde zich voor de commotie tijdens de vorige zitting. Hij suggereerde toen dat de aanstelling van de architect voor de buitenschoolse kinderopvang in Poelkapelle niet koosjer zou verlopen zijn, wegens vermoedelijke banden met iemand van het gemeentepersoneel.

Francky Barbier (SP.A) legde maandagavond ook de eed af als nieuw gemeenteraadslid.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier