"Er zijn vandaag twee winnaars", laat de Avelgemse SP.A-schepen Tom Beunens in een eerste reactie weten. "Dat zijn N-VA en SP.A. Avelgem stemde zoals gewoonlijk vrij traditioneel en dat zien we ook vandaag terug in de resultaten. Rechts en links zijn beide goed vertegenwoordigd."

Evaluatie

Beunens verklaart de goeie cijfers van zijn partij aan de hand van de originele en eigenwijze campagne die SP.A de voorbije weken voerde. "Dat in combinatie met enkele grote kopstukken hebben volgens mij het verschil gemaakt."

De echte evaluatie wil de schepen nu nog niet maken. "Daar is het nog te vroeg voor. We zijn nu met enkele lokale kandidaten in het Textielhuis in Kortrijk de resultaten aan het volgen. De sfeer is goed. Maar evalueren zullen we pas binnen enkele dagen doen."

Recuperatieperiode

Tom werd gemeenteraadslid in 2001 en is schepen sinds 2013. In 2012 kwam hij voor het eerst bovenlokaal op bij de provincieraadsverkiezingen en verzamelde toen vanop de 14de plaats 1.527 stemmen. Tijdens deze verkiezingen is hij voor het eerst kandidaat voor het Vlaams Parlement en dat vanop de achtste plaats op de opvolgerslijst van SP.A.

"Sinds de paasvakantie zijn we voortdurend bezig met campagne voeren. Het was een heel leerrijke, maar tegelijk ook vermoeiende periode. Nu is er voor mij en veel collega-kandidaten een periode van verdiende recuperatie aangebroken", besluit de schepen.

(EDD-foto PVH)