Saskia Dehollander volgt Dimitri Knockaert op als gemeenteraadslid Vlaams Belang

(foto gf)
Redactie KW

Iepers gemeenteraadslid voor Vlaams Belang Dimitri Knockaert stopt omwille van medische redenen met politiek. Hij wordt vervangen door Saskia Dehollander.

“Dimitri Knockaert nam in januari van dit jaar het mandaat op in de Gemeenteraad en de Raad Maatschappelijk Welzijn. Omwille van medische redenen heeft hij vorige week besloten zijn mandaten met onmiddellijke ingang af te staan aan de opvolger en stopt hij volledig met de actieve politiek”, zegt fractieleider Nancy Six. “Het ontslag is een verrassing. Knockaert had nog het voornemen om dit najaar van start te gaan met de lokale afdeling van de Vlaams Belang Jongeren. Deze plannen worden nu voor eventjes in de koelkast gestopt. Saskia Dehollander neemt vanaf november de fakkel over en volgt hem op in de diverse raden en commissies.”

Dehollander viel tijdens de vorige legislatuur uit de boot als opvolger omdat ze toen niet voldeed aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden. “Om toegelaten te worden tot de eedaflegging als gemeenteraadslid moest ze tot de dag van de installatievergadering van de gemeenteraad, onafgebroken in de bevolkingsregisters van Ieper ingeschreven zijn. Dat was toen niet het geval”, verduidelijkt Nancy Six. “Maar deze keer voldoet ze aan alle verkiesbaarheidsvoorwaarden.” Ze raakte bij de recentste gemeenteraadsverkiezingen vanop de derde plaats nipt niet verkozen, maar ze zal nu uiteindelijk toch kunnen zetelen.

Saskia is een alleenstaande mama van 43 jaar met 3 kinderen van 24, 20 en 15 jaar. Saskia legt haar eed af tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 4 november om 19u30 in Auris. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier