Roeselaarse N-VA stelt lijst voor en laat ruimte voor nieuwe kandidaten

© Stefaan Beel
Peter Soete

N-VA Roeselare stelde de kandidaten voor waarmee ze in het najaar naar de verkiezingen trekt. Naast de vaste waarden pakt de partij uit met veel nieuwkomers. Merkwaardig is wel dat er nog zes plaatsen open blijven op de lijst en dat een van de sterkhouders van de vorige verkiezingen, Mieke Van Hootegem, er niet meer bij is.

Lijsttrekker Bart Delaere overliep kort de lijst: We laten bewust nog vrije plaatsen open mochten er zich nog sterke kandidaten aanbieden. De lijsten dienen pas ingediend te worden op zaterdag 15 september bij de rechtbank. Wie weet, hebben we nog verrassende namen achter de hand.”

“Het programma komt op de eerste plaats. Als we ons programma kunnen realiseren, willen we graag meebesturen. Zo willen we eens en voor altijd de mobiliteit aanpakken in haar totaliteit. Ander thema waar we op inzetten, is uiteraard veiligheid. We willen het veiligheidsgevoel verhogen. Financiële hygiëne en een gezond integratiebeleid zijn onze andere pijlers.”

Kandidaten

De eerste acht plaatsen op de lijst worden ingevuld door ouwe getrouwen: naast lijsttrekker en bedrijfsleider Bart Delaere (41) vinden we lector Lieve Lombaert (56) op de tweede plaats gevolgd door Crelan Bank-zaakvoerder Frederik Declercq (44). Op vier vinden we lector Justine Pillaert (24) en op de vijfde plaats de 46-jarige zaakvoerder Bart De Meulenaer. Hoofdverpleegkundige Siska Rommel (45) staat op zes, kinesiste Grietje Houvenagel (54) op zeven en de gepensioneerde consultant Georges Decoene (76) op acht. Nieuwkomer en zaakvoerder Gianni Boone (29) vinden we op plaats negen en de 30-jarige Stevie Rinnaert die fractiemedewerker is in het Vlaams Parlement staat op tien. Administratief bediende Lien Vuylsteke (33), militair Filip Bommarez (54) en gepensioneerde bediende Trees Coffyn (78) vervolledigen de eerste kolom op de stembrief.

Op plaats 14 staat bediende Filiep Manhaeve (40) gevolgd door hoofdverpleegkundige Arne Beyens (32) en Marten van der Veen (58). De gepensioneerde bediende Johan Laitem (64) staat op 18, Mieke Parmentier (44) die actief is in de zorgsector op 19 en Erika Maes (61) die actief was in de zorgsector op plaats 20. Maria Maddens (73) staat op 22 en huisarts Marleen Vanwezer op 24. Ingrid Van Wassenhove (78) bekleedt de 25ste plaats en de gepensioneerde hoofdcommissaris Piet Nollet (64) staat op plaats 26.

Lijstduwer

Op 27 vinden we kok Willem Amery (33) en een plaatsje hoger schoonheidsspecialiste Drieke Vanthuyne (27) terwijl magazijnier Lieven Alliet (43) op 29 staat en de jongste op de lijst ( en student) Brecht Verbeest (20) plaats 30 heeft. Stagiair Nicolas Meulebrouck en studente Jolien Verlinde (21) vinden op 32 en 33 en raadgever kabinet Bourgeois Pascal Walrave (55), medisch secretaresse Gudrun Becuwe (43) en operationeel bediende Chris Deneir (51) nemen de plaatsen 35, 36 en 37 in. Lijstduwer en volksvertegenwoordiger Brecht Vermeulen sluit de lijst af op plaats 38.

Daniël Vanden Berghe zegt de actieve politiek vaarwel en komt niet meer op, net als Mieke Van Hootegem die normaal tweede lijstduwer op de 38ste plaats zou geweest zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.