Heel wat van die snelheidsremmers beantwoorden niet aan het Ministerieel Besluit van 5 mei 2002. Demeyere: "De breedte van een dergelijk rijbaankussen is vastgesteld tussen 1,75 en 1,95 meter. In de Spoorweglaan bedraagt de breedte 3 meter. De breedte van het vlakke gedeelte ligt tussen 1,15m en 1,25m, in de Spoorweglaan is dat het dubbele."

"Ook de hellingen vooraan en achteraan voldoen niet aan de vooropgestelde afmetingen. Daarenboven is er eveneens een foutieve signalisatie aangebracht. Het bord F87 (blauw bord met witte driehoek en daarin een zwarte drempel) moet vervangen worden door het correcte bord A51 (gevarendriehoek met uitroepteken met een blauw onderbord met de tekst snelheidsremmer. Zoals de rijbaankussens er nu bijliggen, betekenen ze eveneens een gevaar voor de tweewielers. Bij een ongeval kan de gemeente volledig of gedeeltelijk aansprakelijk gesteld worden."

Zowel de burgemeester als de schepen van openbare werken beloofden beterschap.

Heel wat van die snelheidsremmers beantwoorden niet aan het Ministerieel Besluit van 5 mei 2002. Demeyere: "De breedte van een dergelijk rijbaankussen is vastgesteld tussen 1,75 en 1,95 meter. In de Spoorweglaan bedraagt de breedte 3 meter. De breedte van het vlakke gedeelte ligt tussen 1,15m en 1,25m, in de Spoorweglaan is dat het dubbele." "Ook de hellingen vooraan en achteraan voldoen niet aan de vooropgestelde afmetingen. Daarenboven is er eveneens een foutieve signalisatie aangebracht. Het bord F87 (blauw bord met witte driehoek en daarin een zwarte drempel) moet vervangen worden door het correcte bord A51 (gevarendriehoek met uitroepteken met een blauw onderbord met de tekst snelheidsremmer. Zoals de rijbaankussens er nu bijliggen, betekenen ze eveneens een gevaar voor de tweewielers. Bij een ongeval kan de gemeente volledig of gedeeltelijk aansprakelijk gesteld worden."Zowel de burgemeester als de schepen van openbare werken beloofden beterschap.