Raadslid noemt niet-gerealiseerde projecten in Oudenburg ‘sprookjes uit de Efteling’

Redactie KW

Aanleiding was de bespreking van het voorstel tot het gemeentelijke ruimtelijke structuurplan (GRS) dat donderdagavond, tijdens een recordzitting die duurde tot na middernacht, op de gemeenteraad werd besproken.

De Open VLD-fractie had het voorstel van naadje tot draadje uitgeplozen en een 30-tal vragen, die voornamelijk over wonen en economie gingen, voorbereid.

Stefaan Reynaert zag zijn kans schoon om een tweetal destijds groot aangekondigde projecten van onder het stof te halen: de realisatie van een tweede Oudenburgse stadskern en de aanleg van een jachthaven met themacafé.

Sprookje

“In het GRS wordt de zone Oudenburg noordoost negatief beoordeeld. Tien jaar geleden droomde burgemeester Ignace Dereeper er van om op deze site – de gronden Mortier in de Cottemweg – een tweede stadskern te realiseren. Mogen we er van uit gaan dat door deze negatieve beoordeling dit plan voorgoed van de baan is? Wat is de toekomstvisie van het stadsbestuur voor deze gronden?”, wilde Stefaan Reynaert weten.

“Dat deze tweede stadskern er nog niet kon komen, heeft met enkele elementen te maken waarvan sommige verkeerd werden ingeschat. Zo zouden er uitgebreide archeologische opgravingen moeten gebeuren, want men is overtuigd dat er veel te vinden is. Dat zou veel jaren in beslag nemen. En de 20 hectare gronden werden herbevestigd als landbouwgrond”, luidde het antwoord van Ignace Dereeper.

“Dit is gewoon een van de sprookjes uit de Efteling, burgemeester”, vond Stefaan Reynaert. “Een van de vele die u al hebt aangekondigd en die niet tot stand zijn gekomen.”

“Toch ben ik er van overtuigd dat binnen x-aantal jaren – ik zal dan wellicht vanuit de hemel kunnen toekijken – het tweede stadscentrum er zal komen”, antwoordde de burgemeester met een kwinkslag.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier