Raadslid Marnik Vanackere wil drie dikke bomen weg in Moorslede

De bomen naast de weg lagen onder vuur. © Jan STRAGIER
Redactie KW

Onafhankelijk raadslid Marnik Vanackere wil langs de drukke Roeselaarsestraat in Moorslede drie dikke bomen laten vervangen door kleinere bomen die verder van de weg worden geplant.

“Hiermee willen we Moorslede opnieuw een stukje verkeersvriendelijker maken”, liet hij op de gemeenteraad horen. “Links en rechts van woning op huisnummer 233 staan drie uit de kluiten gewassen bomen op amper 20 centimeters van de rijweg. Bij de minste verstrooidheid van een bestuurder zijn de gevolgen onomkeerbaar door de dikte van de bomen en de inplanting dicht bij de weg.”

“Het is een klein beetje ver gezocht om drie bomen weg te nemen om Moorslede verkeersveiliger te maken”, reageert burgemeester Ward Vergote (Visie). “De Breulstraat staat vol met bomen. Wat gaan we daarmee dan doen? De bestuurders moeten meer of beter opletten of trager rijden. En niet verstrooid zijn of met hun gsm of smartphone bezig zijn. Ik zal eerlijk zijn: ik heb het zelf ook al eens gedaan.”

Dodelijk ongeval

Vanacker, die overstapte naar de nieuwe partij STERK, voegde een punt aan de agenda toe zonder het te hebben over het dodelijk ongeval dat eind april gebeurde op die plaats. Verpleegster Elise Delbaere (35) uit Roeselare kwam er op de terugweg van haar werk om het leven. Met haar Alfa Romeo 147 botste ze tegen een boom.

“Er gebeurt een ongeval en iedereen begint conclusies te trekken zonder de omstandigheden te kennen”, aldus de burgemeester. “Er mag daar maximum 70 kilometer per uur worden gereden. Voor wie zich daar houdt aan de snelheid en zijn gordel draagt, gaan de gevolgen dankzij de airbag niet zo zwaar zijn.”

“Het gaat niet over dat ongeval”, merkte Vanackere tussendoor op. Finaal gaf de burgemeester aan dat het schepencollege niet ingaat op zijn vraag.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier