Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) is kandidaat-burgemeester in Kortrijk: “Gewacht op duidelijk mandaat Kortrijkzaan”

“Vanop dezelfde lijsttrekkerspositie bijna dubbel zoveel steun krijgen als de uittredend burgemeester is een onmiskenbaar signaal van de Kortrijkzanen”, vindt Vermeersch. © VB
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Het Vlaams Belang in Kortrijk draagt Wouter Vermeersch voor als kandidaat-burgemeester bij de komende lokale verkiezingen. Vermeersch haalde op 9 juni 35.200 voorkeurstemmen in West-Vlaanderen. Hij neemt het in zijn strijd om de sjerp allicht op tegen Axel Ronse (N-VA) en kersvers lijsttrekker voor de Stadslijst van Kortrijk Ruth Vandenberghe. “Fotogeniek zijn en een hoog knuffelgehalte hebben, volstaat niet om burgemeester te zijn van een centrumstad”, neemt Vermeersch de handschoen op.

Wouter Vermeersch haalde 3.139 voorkeurstemmen in Kortrijk. Daarmee blijft hij Axel Ronse (N-VA) (2.480 voorkeurstemmen), Philippe De Coene (Vooruit) (1.929 voorkeurstemmen) en Vincent Van Quickenborne (Open VLD – Team Burgemeester – Stadslijst voor Kortrijk) (1.802 voorkeurstemmen) voor.

Een duidelijk teken van de kiezer, vindt Vermeersch. “Vanop dezelfde lijsttrekkerspositie bijna dubbel zoveel steun krijgen als de uittredend burgemeester is een onmiskenbaar signaal van de Kortrijkzanen”, zegt Vermeersch. “Op 13 oktober 2024 ga ik dan ook niet alleen de lijst trekken, maar ik stel mij ook, voor het eerst, formeel kandidaat-burgemeester.”

Marionet van Van Quickenborne

Na de verkiezingsnederlaag van Open VLD en een slechte persoonlijke score zette burgemeester Vincent Van Quickenborne een stap opzij. Ruth Vandenberghe wordt lijsttrekker bij de Stadslijst voor Kortrijk “Ik zal nog gemotiveerder de handschoen opnemen tegen Vandenberghe”, reageert Vermeersch.

“Fotogeniek zijn en een hoog knuffelgehalte hebben, volstaat niet om burgemeester te zijn van een centrumstad. In de drie jaar dat Vandenberghe waarnemend burgemeester was, raakte ze in de gemeenteraad niet verder dan het aflezen van de nota’s van haar kabinet. Onze bijvragen kon ze ook nooit ter plaatse beantwoorden.”

“Voor ons is en blijft Ruth Vandenberghe een marionet van Van Quickenborne. Een stem voor Vandenberghe is uiteindelijk een stem voor Van Quickenborne. Wie meer van hetzelfde beleid wil, kan dus gerust stemmen voor de Stadslijst voor Kortrijk, N-VA of Vooruit, maar wie echte verandering wil, roepen wij op om te stemmen voor het Vlaams Belang.”