Vlaams Parlement luistert terecht naar burgers met vragen over geplande fusies: “We hebben begrip”

“Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V). © GF
Redactie KW

In de commissie Binnenlands Bestuur stond de bespreking van dertien fusiedecreten op de agenda. Het zijn allen vrijwillige fusies, aangevraagd door de gemeenteraden van de fusionerende gemeenten. “Fusies raken aan de identiteit van de inwoners. Ik ben tevreden dat we in het parlement luisteren naar de vragen en zorgen van burgers”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V).

In de commissie Binnenlands Bestuur van 19 maart stonden op de agenda de fusiedecreten van de vrijwillige fusies tussen onder andere Ruiselede en Wingene, en Meulebeke en Tielt.

Bezorgdheden beluisteren

“Ook al gaat het altijd over vrijwillige samenvoegingen van de gemeenten, er leven bezorgdheden en vragen bij de inwoners“, stelt Brecht Warnez uit Wingene. Soms zijn er vragen bij de beweegredenen, bij de keuze van de partners, bij de manier waarop de bevolking al dan niet betrokken is of bij de effecten op de gemeentelijke dienstverlening. “We hebben begrip voor de vragen en willen in de commissie luisteren naar de burgers die deze bezorgdheden uiten”, geeft Warnez mee.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier