“Gezonde zenuwen zijn er altijd”: lijsttrekker Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) bracht vol vertrouwen stem uit in Beveren

Immanuel De Reuse bracht zijn stem uit in Beveren. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) bracht omstreeks 10 uur zijn stem uit in de sporthal van Beveren. Vol vertrouwen, maar toch ook met een portie gezonde zenuwen. “Die moeten er zijn, zonder ben je niet goed bezig”, aldus Immanuel.

Iedereen verwacht dat Vlaams Belang flink zullen scoren, zowel Vlaams als federaal. Immanuel De Reuse, lijsttrekker voor het Vlaams parlement, hoopt daar ook op, maar is toch nog afwachtend. “Je weet nooit vooraf wat het resultaat zal zijn”, vertelt hij. “We hebben een goede campagne achter de rug en hebben het momentum mee, maar dat is nog geen garantie op succes.”

Het wordt alvast een drukke dag voor de Roeselarenaar. “Het is Vaderdag, dus zijn we de dag gestart met een uitgebreid ontbijt samen met de kinderen. Straks passeer ik nog even langs De Gezelle op het Stationsplein om er de sfeer de proeven bij de militanten. Deze namiddag gaat het dan naar Londerzeel waar Tom Vaneken zijn speech zal houden, afhankelijk van de resultaten. Daarna keren we terug naar West-Vlaanderen om in Kachtem, waar we met de partij verzamelen, hopelijk een overwinningsfeest te houden.” (TD)

Lees hier het uitgebreid interview dat we aan de vooravond hadden met Immanuel De Reuse en Wouter Vermeersch.