CD&V trapt nationale campagne af in Leke en daar is een heel goede reden voor

Vlnr. Herlinde Rollez, kandidaat Vlaams parlement, Felikx Declerck, Nathalie Muylle federaal parlement, Loes Vandromme Vlaams parlement, Hilde Crevits Vlaams minister, Lies Laridon burgemeester Diksmuide en provincieraadslid. Zittend vlnr Brecht Warnez Vlaams parlement en Sam Dewulf. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op dinsdag 26 maart kwamen lijsttrekkers Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Visserij en Nathalie Muylle, federaal parlementslid, met een retro volkswagenbusje naar Leke, bij het Canadaplein, om er samen met de lokale politici van CD&V de nationale campagne voor te stellen.

“Eén van de uitdagingen in West-Vlaanderen is het vinden van een huisarts, een probleem dat steeds maar groter wordt. Daarom vertrekt de bus vanuit Leke, deelgemeente van Diksmuide. Hier ziet men in enkele jaren tijd bijna alle huisartsen stoppen of vertrekken”, vertelt minister Crevits. “Daarnaast is Diksmuide een blinde spot waar het om dringende medische hulpverlening gaat en dat zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van de MUG-heli er zeer cruciaal is. Jammer genoeg weigert de federale minister hiervoor de structurele financiering te voorzien.”

Ook federaal parlementslid Nathalie Muylle uitte haar bezorgdheid om de zorg voor de gezondheid en gaf mee dat het niet kan dat de MUG-heli, zo van levensbelang voor West-Vlaanderen, een groot deel van zijn geld moet halen uit allerlei initiatieven die door verenigingen worden georganiseerd. Vlaams parlementslid Loes Vandromme brak ook een lans voor het behoud en de financiering van de MUG-heli terwijl zij ook wil ijveren voor het behoud van de scholen in de dorpen.

Tenslotte gaf burgemeester Lies Laridon nog mee dat de MUG-heli meerdere malen op de grote markt in Diksmuide landt en dat Diksmuide hiervoor een bedrag van 10.000 euro uittrekt. Vlaams parlementslid Brecht Warnez deelde de bezorgdheid over de gezondheidszorg en gaf nog mee dat men in Antwerpen per inwoner 2.000 euro krijgt terwijl dat in Diksmuide maar 650 euro per persoon bedraagt, terwijl ook Diksmuide zijn eigen problemen kent, denken we maar aan de wateroverlast. De drie hoofdpunten waarmee CD&V naar de verkiezingen trekt zijn veiligheid, gezondheid geld.