N-VA Oostende wil niet in coalitie met Stadslijst

35 van de 41 N-VA-kandidaten waren present voor de foto. © HH
Redactie KW

N-VA wil niet in een coalitie met de Stadslijst. Dat stelde lijsttrekker Björn Anseeuw heel duidelijk op de voorstelling van de lijst.

De Oostendse N-VA stelde maandag haar lijst voor. Die telt 19 nieuwkomers. Jongste kandidaat Thijmen Persyn wordt pas op 1 september 18 en is wellicht de jongste kandidaat van heel Oostende. De oudste kandidaat is 77.

19 nieuwkomers

Na lijsttrekker Björn Anseeuw, fractieleider in de gemeenteraad en Vlaams Parlementslid, volgen gemeenteraadsleden Charlotte Verkeyn (2), Steven Nagels (3) en Maxim Donck (4). Verpleegkundige Sandra Demuynck is de eerste nieuwkomer op de vijfde plaats. Daarna volgen OCMW-raadslid Vanessa Brysse (6), juriste Luba Minarikova (7), gemeenteraadsleden Ralph Deroo (8) en Jürgen Christiaens (9) en kinesist Kristof Gesquiere (10).

Lijstduwer wordt gemeenteraadslid en oud-volksvertegenwoordiger Manu Beuselinck, voorafgegaan door gemeenteraadslid en partijvoorzitter Werner Verbiest (40) en gemeenteraadslid en oud-schepen Staf Cattoor (39). Andere opvallende namen zijn de oud-voetballers Dany Vandeput (KVO) en Roger De Jonghe (ASO) en Enrico Ricciolini, de uitbater van ‘t Zeezotje. Hij is ook voorzitter van de actiegroep Restart, die ijvert voor een nieuwe ferrylijn naar Engeland. Stefan Westerlinck, de partner van diens zoon Kevin Ricciolini en uitbater van Mommy’s Bastards, staat op de CD&V-lijst.

De lijst telt heel wat namen uit de zorgsector en enkele onthaalouders. Ook ondernemer Nikolaas Vanhoucke, vroeger actief in de horeca- en nu in de vastgoedsector en past president van de JCI-Jonge Kamer Oostende, en Yvan Broux, bekend van souvenir- en speelgoedzaak Photo Tropic op de zeedijk, staan op de lijst.

“Grondige verandering”

“We staan voor een grondige verandering en willen Oostende weer laten groeien op verschillende vlakken”, aldus lijsttrekker Björn Anseeuw. “Maar dat kan niet met de partij die al 25 jaar de lakens uitdeelt in Oostende. Wij willen een bestuur zonder de socialisten van de Stadslijst.”

(HH)