De radiozendmasten aan de Hector Verhaegelaan in Middelkerke verdwijnen. Dat heeft te maken met een tussenkomst van defensieminister Sander Loones (N-VA). De masten blokkeren al jaren de verdere ontwikkeling van Middelkerke-Bad.

Snellere koper is de bedoeling

Loones: "De site stond al meer dan een jaar te koop maar er kwam geen koper opdagen. Precies omdat de afbraak van de zendmasten eventuele geïnteresseerden afschrikte. Ik heb defensie gevraagd om nu zelf te beginnen met de afbraak van de zeven masten."

Eens de masten verdwenen zijn, zal het domein opnieuw te koop aangeboden worden. De minister hoopt zo om vlotter een koper te vinden. De site wordt ook direct een stuk aantrekkelijker voor Middelkerke zelf. Hij is alvast tevreden dat de terreinen binnenkort een nieuwe bestemming zullen kunnen krijgen die aansluit op het bestaande duinengebied.

De radiozendmasten aan de Hector Verhaegelaan in Middelkerke verdwijnen. Dat heeft te maken met een tussenkomst van defensieminister Sander Loones (N-VA). De masten blokkeren al jaren de verdere ontwikkeling van Middelkerke-Bad.Loones: "De site stond al meer dan een jaar te koop maar er kwam geen koper opdagen. Precies omdat de afbraak van de zendmasten eventuele geïnteresseerden afschrikte. Ik heb defensie gevraagd om nu zelf te beginnen met de afbraak van de zeven masten."Eens de masten verdwenen zijn, zal het domein opnieuw te koop aangeboden worden. De minister hoopt zo om vlotter een koper te vinden. De site wordt ook direct een stuk aantrekkelijker voor Middelkerke zelf. Hij is alvast tevreden dat de terreinen binnenkort een nieuwe bestemming zullen kunnen krijgen die aansluit op het bestaande duinengebied.