Melissa Depraetere (28) is gemeenteraadslid in Harelbeke en federaal parlementslid. Ooit het jongste vrouwelijke Kamerlid ooit. Zij wordt nu fractieleider voor SP.A in het federale parlement, meteen ook de jongste.

"Ik ben blij en vereerd: verkozen door mijn collega's. Met veel goesting ga ik deze nieuwe uitdaging aan. Veel succes ook aan minister Meryame Kitir", zegt Melissa in een eerste reactie.

Zij studeerde politieke wetenschappen. Van 2014 tot 2019 was ze parlementair medewerker van SP.A- kamerlid Alain Top. In deze functie specialiseerde ze zich in Defensie en bracht ze de onregelmatigheden in het dossier rond de vervanging van de F-16 vliegtuigen aan het licht.

Ook stichtte ze in 2015 vzw De Pamperbank, een vzw die voor een euro luiers verkoopt aan kansarme gezinnen.

Melissa Depraetere was een van de jonge gezichten waarmee SP.A vorig jaar naar de kiezer trok. Ze haalde toen 12.601 stemmen, meteen goed voor een zetel in het federaal parlement. Nu wordt ze fractieleider.

"Ik ben redelijk gedreven, zeker als je er wil voor gaan. Ik ben blij met deze wending in mijn politiek carrière. Toen Connor Rousseau mij het vroeg heb ik meteen ja gezegd. Met een jonge equipe en 2 ministers wordt het een leuke samenwerking."

Van 2014 tot 2018 was Depraetere OCMW-raadslid voor de SP.A in Harelbeke. Sinds 2019 is ze gemeenteraadslid en ook fractieleider. "Voorlopig concentreer ik me op het parlement."

Over 2 jaar zou ze schepen worden in opvolging van Dominique Windels. "Ik zal kiezen wat het best is voor onze stad. Hoe dan ook, dat wordt niet door mij alleen beslist. We zien wel."

Melissa Depraetere (28) is gemeenteraadslid in Harelbeke en federaal parlementslid. Ooit het jongste vrouwelijke Kamerlid ooit. Zij wordt nu fractieleider voor SP.A in het federale parlement, meteen ook de jongste."Ik ben blij en vereerd: verkozen door mijn collega's. Met veel goesting ga ik deze nieuwe uitdaging aan. Veel succes ook aan minister Meryame Kitir", zegt Melissa in een eerste reactie.Zij studeerde politieke wetenschappen. Van 2014 tot 2019 was ze parlementair medewerker van SP.A- kamerlid Alain Top. In deze functie specialiseerde ze zich in Defensie en bracht ze de onregelmatigheden in het dossier rond de vervanging van de F-16 vliegtuigen aan het licht.Ook stichtte ze in 2015 vzw De Pamperbank, een vzw die voor een euro luiers verkoopt aan kansarme gezinnen.Melissa Depraetere was een van de jonge gezichten waarmee SP.A vorig jaar naar de kiezer trok. Ze haalde toen 12.601 stemmen, meteen goed voor een zetel in het federaal parlement. Nu wordt ze fractieleider."Ik ben redelijk gedreven, zeker als je er wil voor gaan. Ik ben blij met deze wending in mijn politiek carrière. Toen Connor Rousseau mij het vroeg heb ik meteen ja gezegd. Met een jonge equipe en 2 ministers wordt het een leuke samenwerking."Van 2014 tot 2018 was Depraetere OCMW-raadslid voor de SP.A in Harelbeke. Sinds 2019 is ze gemeenteraadslid en ook fractieleider. "Voorlopig concentreer ik me op het parlement."Over 2 jaar zou ze schepen worden in opvolging van Dominique Windels. "Ik zal kiezen wat het best is voor onze stad. Hoe dan ook, dat wordt niet door mij alleen beslist. We zien wel."