Magistraat Jean-Luc Cottyn duwt Open VLD PLUS in Brugge

© BELGA
Redactie KW

Gewezen voorzitter van de Hoge Raad van Justitie Jean-Luc Cottyn gaat in Brugge de lijst van Open VLD PLUS duwen. Dat kondigt lijsttrekker Mercedes Van Volcem dinsdag aan.

De lijst van Van Volcem krijgt steeds meer vorm. Onder meer Ann Soete, die bij N-VA vertrok, krijgt een prominente plaats. Vorige week werd ook de komst van Jean-Paul Cannaert, gewezen politiecommmissaris aangekondigd.

Daar komt nu ook Jean-Luc Cottyn bij. De 61-jarige advocaat, geboren in Menen, was onder meer hoofdcoördinator van het Hof van Assisen Oost- en West-Vlaanderen, lid en zelfs voorzitter van de Hoge Raad voor Justitie in Brussel. Hij kwam meermaals in beeld met zijn pleidooi om justitie te hervormen en in het bijzonder de afschaffing van het hof van assisen te bepleiten.

Cottyn is al langer sociaal geëngageerd in zijn thuisstad. “Ik vind mij sterk terug in het gedachtegoed van Mercedes Van Volcem: respect voor ieders vrijheid en mening. Ik sta voor samenleven in diversiteit, in een seculiere maatschappij binnen onze stadsgemeenschap van Brugge ‘die scone'”, aldus Cottyn.

Eén plaats boven Cottyn op de lijst staat Lut Wille. In 2012 was zijn nog lijsttrekker voor Lijst Dedecker in Brugge.

(BELGA)