Maaike De Vreese en Mathias Neyt nieuw voorzittersduo N-VA Brugge

Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese en ingenieur Mathias Neyt. © gf
Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese en ingenieur Mathias Neyt zijn donderdagavond tot nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van N-VA Brugge verkozen.

Vlaams Parlementslid en senator Maaike De Vreese is de nieuwe voorzitter van N-VA Brugge. De criminologe (36) woont in Sint-Michiels en is moeder van twee kinderen. In het Vlaams Parlement is ze actief in de commissies Werk en Economie, Binnenlands Bestuur en Justitie. Voorheen werkte ze op de Dienst Vreemdelingenzaken als expert migratie en daarna op het kabinet van staatssecretaris Theo Francken.

Mathias Neyt (31) woont samen met zijn vriendin in Sint-Pieters. De sportieveling wordt Maaikes rechterhand als ondervoorzitter. Hij is productieverantwoordelijke in een groot staalbedrijf.

Verjonging en vernieuwing

De interne bestuursverkiezingen waren nodig nadat voorzitter Anne Claeys om persoonlijke redenen een stapje opzij zette. Daar kwam het pijnlijke verlies bovenop van ondervoorzitter Patrick Daels, die onlangs onverwacht overleed.

“Met de verkiezing van Maaike en Mathias waait er een nieuwe wind door de Brugse afdelingswerking. De bestuursleden kiezen voor verjonging en vernieuwing en investeren samen in de toekomst. Zij kunnen daarbij blijvend rekenen op de inbreng en de steun van de wat oudere bestuursleden” stelt N-VA Brugge in een persbericht.

Lees verder onder de foto

Samen met de andere bestuursleden en raadsleden gaat het nieuwe voorzittersduo volop voor de Bruggelingen en hun geliefde stad.
Samen met de andere bestuursleden en raadsleden gaat het nieuwe voorzittersduo volop voor de Bruggelingen en hun geliefde stad.© gf

“We hebben er een moeilijke periode op zitten door corona en het verlies van twee sterke mensen. Maar nu staan we klaar om er met dit vernieuwde team volop in te vliegen”, zegt kersvers ondervoorzitter Mathias Neyt enthousiast.

“We staan voor enorme politieke, sociale en economische uitdagingen in Brugge. Een toeristische stad als Brugge wordt door corona dubbel zo hard getroffen”, stelt Maaike De Vreese. “Als grootste Brugse oppositiepartij is er een zeer belangrijke taak voor ons weggelegd. Samen met onze gedegen gemeenteraadsleden zijn we kritisch en scherp wanneer het nodig is. Tegelijk schuiven we heel vaak constructieve ideeën en oplossingen naar voren, die soms ook worden gerealiseerd.”

Ondervoorzitter Neyt wijst verder op de enorme uitdagingen en bedreigingen met een nakende ‘harde’ brexit, zeker voor de Zeebrugse haven en de bedrijven die ermee verbonden zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.