Vlaams Belang Izegem stelt top 5 én lijstduwer voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Vlnr. Lieven Gayse, Filip Buyse, Deborah Casier-Buyse, Sam Weyts en Luc De Moor. © Frank
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

In het hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Kachtem werden de eerste vijf kandidaten voor de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen samen met de lijstduwer voorgesteld. “We krijgen de hulp van de huidige meerderheid bij het campagnevoeren”, klonk het strijdvaardig.

Vlaams Belang Izegem blies vanmorgen verzamelen in het hoofdkwartier in het oude gemeentehuis van Kachtem. Het partijbestuur stelde er de top van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en ook de lijstduwer voor.

Lijsttrekker wordt Sam Weyts, op plaats 2 komt Deborah Casier-Buyse. Huidig gemeenteraads- en provincieraadslid Filip Buyse palmt de derde stek in. Op vier en vijf komen respectievelijke Lieven Gayse en Chris Seynaeve, die recent nog gelauwerd werd als eerste Belg ooit die de ultrazware Arctic Ultra tot een goed einde bracht.

Luc De Moor fungeert als lijstduwer. “In april verloren we onze voorzitter Rik Baert”, verklaarde Luc De Moor. “Hij zou lijstduwer worden. Nu hij er niet meer is vroegen ze een andere senior om die plaats in te nemen. Een taak die ik graag op mij neem. Voor Rik kon ik dit niet weigeren. Ik doe dit als nagedachtenis aan hem. Op die manier voel ik me daar heel gelukkig over.”

“Er staat ook opnieuw een Sintobin op de lijst”, knipoogde Sam Weyts nog. “Klopt”, zei Stefaan Sintobin, volksvertegenwoordiger en vroeger actief in Izegem als gemeenteraadslid tot zijn verhuizing naar Brugge waar hij eveneens raadslid is. “Mijn moeder Jeanninne staat opnieuw op de lijst. Met haar 89 jaar is ze mogelijk zelfs de oudste van Vlaanderen. Ze doet dit om haar overleden zoon en mijn broer Piet te eren”, legt Stefaan Sintobin uit, die de Izegemse afdeling een hart onder de riem kwam steken.

Campagne

Ook op het programma werd in Kachtem even ingegaan. “Eigenlijk voert de huidige meerderheid campagne voor ons”, sneerde Sam Weyts. “De stadsmonitor laat zien dat Izegem de minst gelukkige inwoners heeft… Wij willen niet vanuit een ivoren toren beleid voeren, maar wel door te praten met de inwoners. Op die manier hebben wij ons programma samengesteld.”

Een aantal speerpunten daaruit zijn mobiliteit, veiligheid en jeugd. “We willen af van het absurde mobiliteitsplan in de stad”, aldus Weyts. “Het autopesten moet stoppen. We pleiten uiteraard voor verkeersveiligheid, maar de stad moet ook met de auto bereikbaar blijven. Wij en ook de inwoners vroegen niet om een jaar gegijzeld te worden door de werken aan de brug. ”

Op vlak van jeugd somt het verkiezingsprogramma van Vlaams Belang nultolerantie op vlak van drugs op in de uitgangsbuurt. “Op die manier moet het terug veilig worden voor onze jeugd om uit te kunnen gaan.” Ook extra geldautomaten buiten het centrum en luisteren naar de inwoners prijkt op het lijstje.

“Het wordt tijd dat Izegem terug de aandacht en middelen krijgt die de stad verdient”, voegde Deborah Casier-Buyse toe . “We willen samen bouwen aan een sterker en Vlaamser Izegem. Filip Buyse rondde af: “12 jaar N-VA-bestuur is genoeg geweest: plannen zonder realisaties, groenonderhoud dat spaak loopt. We hebben een flink potentieel volgens de verkiezingen van juni. Afspraak dus op 13 oktober.”