Vlaams Belang Diksmuide kiest een nieuw afdelingsbestuur

Op de foto v.l.n.r. Gino Dereepere, Geert Mabesoone, Natacha Vanwelsenaere, Marc Riviere, Tijl Van Beek, Johan Desender en Eduard Kestens. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

De verkiezingen van 13 oktober staan voor de deur en naar aanleiding daarvan stelt de Diksmuidse afdeling Vlaams Belang haar nieuw bestuur voor.

Voorzitter is Geert Mabesoone (58), getrouwd met Heidi Schnurpfeil en vader van drie dochters en twee zonen. Geert woont in Vladslo, is beroepsmilitair op rust maar nog steeds actief, niet enkel in de politiek maar ook in het bedrijfsleven als zaakvoerder van Tecon.

Johan Desender (68), geen onbekende, is getrouwd met Isabelle Tessier en woont in Diksmuide. Hij is gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en voorzitter van het seniorenforum Westhoek-Middenkust. Secretaris Marc Riviere (56) is getrouwd met Natacha, hun nieuw samengesteld gezin telt 6 kinderen, Marc is werkzaam als magazijnier in Diksmuide. Natacha Vanwelsenaere (52), echtgenote van Marc, is de penningmeester. Zij is afkomstig van Middelkerke, maar woont al bijna 14 jaar in Diksmuide, supporteren voor hun favoriete voetbalclub of de dansende dochters zijn hun favoriete hobby’s.

Bestuursleden

Gino Dereepere (60), gehuwd en vader van een zoon, is ondernemer en zaakvoerder van Mobiltronics in Esen. Tijl Van Beek (46) werkt in de chemische en petrochemische sector, woont in Diksmuide en brengt zijn vrije tijd liefst door met zijn hond. Eduard Kestens (72) komt uit Oostende, maar woont al 8 jaar in Diksmuide, hij verdiept zich graag in het esoterische en het occulte.

Rond dit kernbestuur wil het Vlaams Belang zijn afdelingswerking verder uitbreiden en een kieslijst samenstellen. “Alhoewel wij dolgraag een volledige kieslijst zouden willen voorleggen, gaan wij voluit voor kwaliteit, desnoods ten koste van kwantiteit. Bij deze doet Vlaams Belang Diksmuide dan ook een warme oproep aan alle Vlaamsgezinde Diksmuidenaars of Diksmuidelingen om de rangen te vervoegen. Dat kan via e-mail diksmuide@vlaamsbelang.org en via Facebook, zelf ben ik te bereiken via 0472 49 06 76”, geeft Geert mee. Provinciaal voorzitter en Vlaams Volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin is bijzonder tevreden met dit nieuwe bestuur.

Als ‘peter’ van de afdeling wenst hij de afdeling alle succes toe. “In een politiek landschap waarin geen enkele andere partij nog kleur durft te bekennen in Diksmuide, zullen wij opkomen als Vlaams Belang. Wat je ziet is wat je krijgt”, besluit een strijdvaardige Mabesoone.