Team Deerlijk stelt logo en project voor: behendig en vol ambitie om het voortouw nemen

Team Deerlijk trekt met veel ambitie naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. © DRD
Redactie KW

Het vroegere Open Vld Deerlijk neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam Team Deerlijk. “Een duidelijke naam die de nadruk legt op de teamgeest in onze groep en op ons engagement voor Deerlijk”, stelt lijsttrekker Bert Schelfhout meteen de inzet van de verkiezingen op scherp.

“Een gemeente besturen is een serieuze verantwoordelijkheid. Jaarlijks beheren we een budget van meer dan 25 miljoen euro. We beslissen elke week allerhande beleid en een team van bijna 160 mensen voert dit uit. Vanuit Vlaanderen en mondiaal komen heel wat uitdagingen op ons af.”

De voorbije zes jaar waaide duidelijk een nieuwe wind in Deerlijk. Open Vld Deerlijk won de verkiezingen in 2018 en wist de absolute meerderheid te breken van CD&V. In de coalitie heeft Open Vld drie schepenen met zware bevoegdheden als openbare werken, ruimtelijke ordening, financiën en personeel. Ondanks de corona- en energiecrisis kon het bestuur de schuld halveren en tal van projecten in de steigers zetten.

“Het is onze uitgesproken ambitie om het voortouw te nemen en zo nog meer impact te hebben op de toekomst van onze gemeente. We willen onze levendige gemeente mooier maken in het straatbeeld en de leefbaarheid en veiligheid verhogen. We verenigen een team mensen die op elk domein inhoudelijk een meerwaarde kunnen zijn voor het beleid in onze gemeente. Binnenkort stellen we onze nieuwe kandidaten voor,” aldus Schelfhout die de uitdager wordt voor de burgemeesterssjerp.

“Wij kozen voor een herkenbaar logo dat onze identiteit moet bekrachtigen. Behalve de stijlvolle letters en de blauwgetinte kleuren valt vooral de eekhoorn op. Een eekhoorn is een vrij en ondernemend dier, bedrijvig, kwiek en veerkrachtig, hard werkend, behendig en snel. De eekhoorn heeft scherpe zintuigen, voelt de omgeving goed aan en past zich vlot aan de omstandigheden aan. De eekhoorn is vooruitziend, legt reserves aan voor in mindere tijden en kraakt zelfs de hardste noten. Een schattig dier ook, perfect symbool voor het DNA van Team Deerlijk.” (DRD)

Team Deerlijk trekt met veel ambitie naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. (foto DRD)