Stad Wervik legt 52.500 euro op tafel zodat inwoners kunnen zwemmen in Menen en Komen

Wervik sloeg de handen in elkaar met buurgemeenten Komen en Menen om een duurzame oplossing voor het schoolzwemmen te bekomen. © LVW
Redactie KW

Zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove in Wervik gaat eind dit jaar definitief dicht wegens te veel kosten door betonrot en een elk jaar groter exploitatieverlies, onder meer door de steeds maar stijgende energiekosten. Voor het schoolzwemmen vanaf september is er een oplossing in de zwembaden van het naburige Menen en Komen.

In het stadhuis van Wervik werd donderdag de samenwerkingsovereenkomst over het schoolzwemmen en publiekszwemmen tussen de stad Wervik, het Autonoom Gemeentebedrijf Menen en de Intercommunale d’Etude en de Gestion Moeskroen, Komen-Waasten, Estampuis ondertekend. De gemeenteraad van Wervik keurde die overeenkomst dinsdag goed.

“We zochten naar een oplossing voor het schoolzwemmen en het publiekszwemmen voor onze inwoners want dat was prioritair”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit). “Ik wil schepen van Sport Geert Bossuyt en Renzo Demeulenaere van de sportdienst danken om de besprekingen tot een goed einde te brengen.”

De leerlingen van De Graankorrel en Futura gaan zwemmen in Menen en hiervoor betaalt de stad per jaar 17.500 euro. De kinderen van De Graankorrel en Futura zullen vanaf september zwemmen in Komen en betaalt de stad 35.000 euro. Jaarlijks komt er telkens twee procent bij. Het tarief voor het schoolzwemmen was in Ter Leie één euro. Dat blijft ongewijzigd in Menen maar in Komen komt er een halve euro bij.

Badmuts en busvervoer

Het zwembad van Komen is momenteel nog gesloten tot zaterdag 23 juli wegens grote herstellingswerken en investeringen. Goed voor maar liefst twee miljoen euro.

Op vertoon van hun identiteitskaart zullen inwoners van Wervik voor het publiekszwemmen kunnen genieten van hetzelfde tarief als dit van de inwoners van Menen en Komen.

In Komen is het dragen van een badmuts verplicht maar die zullen worden betaald door de stad Wervik dat ook het busvervoer gaat betalen. Voor de scholen uit Geluwe en Kruiseke die kwamen zwemmen naar Ter Leie was dat dit schooljaar ongeveer 40.000 euro en wordt dat komend schooljaar vermoedelijk dubbel zoveel.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.