Ook fractieleider Françoise De Vreeze (50) stapt op bij Gemeentebelangen in Knokke-Heist en gaat verder als onafhankelijk raadslid

Françoise De Vreeze-Bienstman. © MM
Redactie KW

Het blijft rommelen binnen de lokale politiek van Knokke-Heist en meer bepaald binnen meerderheidspartij Gemeentebelangen. Nu stapt ook fractieleider Françoise De Vreeze-Bienstman (50) uit de partij. Ze nam ontslag en gaat verder als onafhankelijk raadslid. “Ik heb de voorbije maanden genoeg aan de alarmbel getrokken”, zegt De Vreeze, die tijdens de verkiezingen in oktober wél zal opduiken op de lijst van een andere partij.

Ze zetelt al twaalf jaar in de gemeenteraad voor Gemeentebelangen, maar daar kwam vorige donderdag een einde aan. Fractieleider Françoise De Vreeze-Bienstman (50) nam ontslag bij de meerderheidspartij en zetelt de komende maanden verder als onafhankelijk raadslid. En ze is niet de eerste die dat doet. Eerder stapten ex-burgemeester Piet De Groote — die recent zijn nieuwe partij voorstelde — en raadslid Neil Couhysder uit de partij.

“Het was een weloverwogen beslissing”, legt De Vreeze-Bienstman uit. “Weet je, sinds het overlijden van wijlen burgemeester Leopold Lippens is er véél veranderd. Die man had een visie en alles was heel duidelijk. We wisten welke richting we met de gemeente uit zouden gaan. Hij was de lijm van de partij. En net dat mis ik nu binnen de partij. Hoe erg ook, het tijdperk van Lippens ligt achter ons en we hebben een nieuwe visie nodig met een nieuw beleid. Ik heb de voorbije maanden diverse keren aan de alarmbel getrokken, maar naar mijn gevoel is daar onvoldoende naar geluisterd. Al is het een combinatie van factoren geweest die me de beslissing deed nemen.”

Andere partij

Natrappen richting Gemeentebelangen wil ze niet doen. Maar dat er onvrede was, is wel duidelijk. “Er is een gebrek aan structuur en beleid. En ik wil niet binnen een partij zetelen als ik niet volledig achter dat beleid sta”, gaat ze verder. “Voor mij was het niet langer mogelijk om me comfortabel te voelen bij de huidige situatie. Maar nogmaals: ik wil niet met slaande deuren vertrekken.”

Behalve gemeenteraadslid in Knokke-Heist is De Vreeze-Bienstman ook druk bezet als directeur van woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout. “Daar merk ik des te meer hoe belangrijk het is om een visie te hebben en een people manager te zijn”, zegt Françoise, die het politieke toneel evenwel niet verlaat. “Ik blijf actief als onafhankelijk raadslid en ook tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal ik op een lijst staan. Ik denk dat het uit een soort van idealisme is dat ik het doe en wil blijven doen. Voor welke partij dat zal zijn? Daar wil ik nu nog geen uitspraken over doen. Dat zal de komende tijd duidelijk worden”, besluit ze. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier