Negen nieuwe namen op CD&V Plus-lijst in Damme: voormalig Cercle-voorzitter Vincent Goemaere bekendste nieuwkomer

CD&V Plus stelde als eerste politieke partij in Damme de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

CD&V Plus Damme trekt onder leiding van burgemeester Joachim Coens met een volle lijst van 21 kandidaten, waarvan negen nieuwe namen, naar de kiezer in oktober. Bekendste nieuwkomer is voormalig Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere. “Ik hoop met mijn ervaring in de sport en het ondernemerschap een bijdrage te leveren”, klinkt het.

CD&V Plus is de eerste partij in Damme die met een volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober naar buiten komt. De lijst van 21 kandidaten telt negen nieuwe namen waarvan ondernemer – oprichter van online reservatieplatform Stardekk – en ex-Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere, op plaats 9, de bekendste is.

“Ik ben veertien jaar geleden met mijn gezin vanuit centrum Brugge in Damme komen wonen en apprecieer de mooie natuur, de mensen en de gemeenschap”, zegt Goemaere, die enkele maanden terug Filip Babylon opvolgde als voorzitter van voetbalclub FC Damme. “Als kind ben ik opgegroeid met diverse politieke invloeden, wat ervoor heeft gezorgd dat ik me sterk thuis voel bij CD&V Plus. De Positief, Uniek, Lokaal en Samenwerking uit de ‘Plus’ bij CD&V trok me aan. Ik hoop met mijn ervaring in de sport en het ondernemerschap een bijdrage te leveren, maar verder ga ik geen ambities uiten.”

Andere nieuwkomers

Nog een opmerkelijke nieuwkomer is de uit Oeganda afkomstige verpleegkundige Jackie Atim, die regelmatig op humanitaire missie gaat naar haar thuisland. Nog nieuw zijn advocate Frede Van In, de studenten Matteo Rasemont en Yorick Longueville, medisch secretaresse en vrijwilliger in de cultuurfabriek Françoise Van Pottelberghe, OCMW Brugge-medewerker Stijn Kempinck en kinderbegeleidster bij De Kade Iris Vandaele.

De tweede plaats op de lijst gaat naar huidig fractieleidster Els Vanneste, schepenen Christoph De Sutter, Britta Roelants en Bart Desutter staan op 3, 4 en 5 en toerismeschepen Rik Strubbe op 7. Huidige gemeenteraadsleden Geert Cherlet en Nathalie Degrande vinden we terug op 9 en 11, terwijl gemeenteraadsvoorzitter Jean-Pierre Lamote de 11de plaats krijgt.

Na een reeks nieuwkomers vinden we schepen Filip Babylon (21) en gemeenteraadslid Lut Fockedey (20) die de lijst duwen. Gemeenteraadsleden Filiep Warlop, Eric Crul, Frederiek Noë en Eddie Baert mochten of wilden niet meer terugkomen op de lijst.