Marie De Clerck (even) terug schepen in Wevelgem

Marie De Clerck© gf
Marie De Clerck© gf
Redactie KW

Huidig schepen Frank Acke (CD&V) is sinds november afwezig na een hartfalen. Liese Vandoorne (23) vervangt hem in de gemeenteraad, Marie De Clerck (45) neemt zijn bevoegdheden als schepen over.

Het is ondertussen precies vier maanden geleden dat Frank Acke tijdens het lopen een hartaanval kreeg. Zijn bevoegdheden en taken werden in eerste instantie onder de andere leden van het schepencollege verdeeld. Hoewel hij aan de beterhand is, zal de revalidatie nog een aanzienlijke tijd in beslag nemen. Daarom wordt hij om medische redenen vervangen als gemeenteraadslid en als voorzitter van het bijzonder comité en schepen.

Hij wordt tijdelijk vervangen, als gemeenteraadslid, door Liese Vandoorne. Voormalig schepen Marie De Clerck vervangt hem als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en zij wordt zo ook automatisch schepen. Van zodra Frank Acke voldoende hersteld is, kan hij zijn mandaten opnieuw opnemen.

Vertrouwd gezicht

Marie De Clerck is 45, getrouwd met Vincent Vandendriessche en mama van Jack, Lola en Billie. Ze is een vertrouwd gezicht in het schepencollege aangezien ze al schepen was van 2007 tot 2018, onder meer van Mobiliteit. Ze werkt als algemeen directeur bij basketclub Filou Oostende. Het was die professionele uitdaging die haar na de laatste gemeenteraadsverkiezingen deed besluiten om deze legislatuur geen schepenambt op te nemen.

“Op dit moment draait de basketbalclub omwille van corona niet op volle toeren”, vertelt ze. “Daardoor is er nu wel ruimte om in te springen voor Frank. Aangezien het maar een tijdelijk engagement betreft, is het een goeie zaak dat iemand zijn taak overneemt die de organisatie en de werking al kent. Ik neem die taak dus op uit respect voor onze gemeente, en voor Frank. Ik wil mijn competenties graag inzetten voor het sociaal beleid in onze gemeente. Het worden bevoegdheden die nieuw zijn voor mij, maar ik ben heel enthousiast om me in te werken voor onze inwoners.”

Dubbel gevoel

Liese Vandoorne (23) woont samen met haar vriend Jasper Durnez en hond Ollie. Ze werkt als marketing- en eventcoördinator bij de firma Winsol. Ze was enkele jaren een heel enthousiaste vrijwilliger bij JC Ten Goudberge, nu staat ze de jongere garde met raad en daad bij vanuit de communicatiewerkgroep.

“Tijdens de workshops die CD&V organiseerde in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen, merkte ik dat de thema’s ‘aangenaam wonen’, ‘ondernemen’, ‘jeugd’ en ‘cultuur’ mij het meest aanspreken. Ik wil me daar dus graag voor inzetten, en hoop dat ik de kans krijg om mee na te denken daarover.”

Voor Liese voelt de kans die ze krijgt dubbel. “Ik ben heel blij dat ik als eerste opvolger mee mag draaien in de gemeenteraad, en ik hoop er ook veel bij te leren. Maar uiteraard wens ik Frank een spoedig herstel toe. Ik hoop dat hij snel voldoende hersteld is om de keuze te maken of en wanneer hij de draad weer oppikt. Hij heeft zijn plaats meer dan verdiend in de gemeenteraad en in het schepencollege.”

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.