Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Christel Verhaeghe krijgt op de lijst van N-VA de tweede plaats. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede plaats.

“Christel zal een prominente rol spelen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen”, zegt lijsttrekker en partijvoorzitter Sanne Vantomme. “De goedlachse, sympathieke Christel is zeker geen onbekende in de plaatselijke politiek. Al twaalf jaar engageert ze zich op politiek vlak en ze is sedert deze legislatuur lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Ze weet als geen een wat er leeft bij de bevolking en staat dagelijks tussen de mensen.”

Sanne Vantomme en gemeenteraadslid Jari Denorme kregen van het bestuur van N-VA een mandaat om in gesprek te gaan met mogelijke kandidaten voor op de lijst en kwamen maandag tot een akkoord met Christel Verhaeghe die de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 goed was voor 295 voorkeurstemmen.

Veel te verwerken

De vorige verkiezingen had ze… twee voorkeurstemmen te weinig om verkozen te zijn als gemeenteraadslid. Ondertussen kreeg Christel op persoonlijk vlak heel wat te verwerken na het onverwachte overlijden van haar echtgenoot Ronny Staessen.

Haar terugkeer in de plaatselijke politiek maakte ze vandaag zelf bekend aan haar uitgebreide vriendenkring. “Na 12 jaar politiek besloot ik dat er geen vervolg aan mijn politiek verhaal zou komen”, begint ze haar boodschap. “Ik had zowel op familiaal als politiek vlak zaken te verwerken. Mijn hoofd zat vol en had rust nodig.”

Grote uitdaging

“Nooit durven te denken dat er nog een partij in mij geloofde en mij een mooie kans zou bieden. Ik zal die dan ook met veel zin en in goed vertrouwen met beide handen grijpen. Wie mij kent weet dat ik er vol enthousiasme zal zijn en mijn uiterste best zal doen voor de bevolking.”

“Ik kan geen bergen verzetten of grote veranderingen invoeren, wat ook mijn doel niet is maar als ik mijn woord geef, houd ik me eraan. Met heel veel zin kan ik jullie verkondigen dat ik Sanne en Jari Denorme op de N-VA-lijst zal vervolledigen. Een grote uitdaging voor mij met een nieuwe ploeg. Ik ga ervoor.”