Jens Danneels wordt straks nieuwe schepen in Wingene

Vanuit z’n tuin langs de Vannekenstraat geniet Jens Danneels van de Zwevezeelse velden. “De coronacrisis deed mij als jonge vader heel goed beseffen hoe waardevol een tuin is”.© KDV
Vanuit z’n tuin langs de Vannekenstraat geniet Jens Danneels van de Zwevezeelse velden. “De coronacrisis deed mij als jonge vader heel goed beseffen hoe waardevol een tuin is”.© KDV
Redactie KW

Jens Danneels (34) legt straks op 11 januari de eed af als kersvers schepen in Wingene. Met 14 jaar ervaring als gemeenteraadslid is hij geen groentje meer in de politiek. “Mijn grootste prioriteit wordt het verenigingsleven weer op gang helpen trekken na de coronacrisis.”

Nu Lieven Huys (CD&V) burgemeester wordt van Wingene krijgt Jens Danneels de kans om zich te bewijzen als schepen. “Ik ben destijds als jonge gast van 20 jaar in de gemeentepolitiek gerold onder stimulans van toenmalig schepen Walter Yde, een goede vriend van mijn ouders. Ik heb Walter en ook Jacky Verhoye altijd als mijn politieke peters aanzien. Ik heb me ook altijd goed gevoeld binnen CD&V als partij. Op het moment dat ik voor het eerst in de gemeenteraad mocht zetelen, had ik nog geen idee waar dit politieke verhaal mij zou brengen. Doorheen de jaren zijn mijn ambities gegroeid waardoor ik mij nu helemaal klaar voel om schepen te worden”, vertelt Jens.

Evenwicht vinden

“Ik ben een rasechte Zwevezelenaar. Mijn ouders wonen nog altijd in de Pastorijstraat waar ik als kind opgroeide en school liep.” Intussen heeft Jens samen met zijn partner Griet Jonckheere een eigen stekje in de Vannekenstraat. Het jonge gezin telt twee kindjes, Remi (6) en Lucy (2,5). Met zijn middelbaar diploma Industriële Wetenschappen op zak koos Jens er destijds voor om vastgoed en landmeten te studeren. “Ik werk ondertussen al enkele jaren op zelfstandige basis als landmeter, een job die goed te combineren is met mijn nieuwe uitdaging als schepen. Het zal natuurlijk wel wat zoeken worden om een goed evenwicht te vinden tussen mijn gezinsleven, mijn job en mijn niet te onderschatten taak van schepen”, gaat Jens verder.

Jeugd en sport

Jens Danneels neemt de bevoegdheden Jeugd en Sport over van Lieven Huys. Nu schepen Brecht Warnez de bevoegdheid Cultuur overneemt van Lieven Huys, krijgt Jens verder ook Toerisme en Recreatie onder zijn vleugels.

Als oud-chiroleider en voetballiefhebber zijn jeugd en sport sowieso thema’s die Jens zeer na aan het hart liggen. “De voorbije maanden kon ik mij al heel goed inwerken in de lopende dossiers en het lopende beleid. Het is in eerste instantie mijn bedoeling om het beleid van mijn voorgangers Lieven en Brecht voort te zetten”, geeft Jens aan.

“Mijn absolute prioriteit wordt het weer op gang trekken van het verenigingsleven want de coronacrisis heeft heel veel kapot gemaakt. Ik maak me echt zorgen over de toekomst van de jeugd- en sportverenigingen ”, legt Jens uit. Hij benadrukt dat er de voorbije jaren heel sterk werd geïnvesteerd in infrastructuur en het dus zijn verantwoordelijkheid wordt om deze investeringen ook in de toekomst te laten renderen.”

Ventilusproject

Buiten zijn specifieke bevoegdheden ligt Jens ook al een tijdje wakker van het Ventilusproject dat onder meer de bewoners van de Vannekenstraat boven het hoofd hangt. “We wonen hier in zo’n mooie omgeving. We hopen echt met z’n allen dat de hoogspanningsverbinding er niet komt. Het wordt nog bang afwachten wat de overheid hierover zal beslissen”, besluit Jens die op maandag 11 januari de eed mag afleggen als nieuwe schepen. Het is momenteel nog niet duidelijk of het een digitale of toch een ‘echte’ bijeenkomst van de raad zal worden ter ere van de eedaflegging. (Kim De Vos)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.