“Geslagen en tegen wasbak geduwd”: schepen in nauwe schoentjes nadat slachtoffer verkeersagressie getuigt

Marc Desloovere © GV
Redactie KW

Zwevegems schepen Marc Desloovere (Samen!) komt in almaar nauwere schoentjes. De vrouw die hij achtervolgde tot op haar werk nadat ze hem geen voorrang van rechts had gegeven, heeft klacht tegen hem ingediend en beweert dat hij haar wel degelijk heeft geslagen. “Ik zit al anderhalve maand thuis van het werk en neem pillen om te kunnen slapen”, klinkt het.

De verkeersagressie speelde zich vier weken geleden af in Zwevegem. Een Franse vrouw, die bij metaalbedrijf Fomeco werkt, verleende een wagen geen voorrang op een kruispunt. Aan het stuur zat schepen Marc Desloovere. Hij maakte zich boos en besloot de vrouw te volgen. Hij reed de terreinen van Fomeco op en achtervolgde de vrouw zelfs tot in de kleedkamer.

Wat zich daarna afspeelde, is niet duidelijk. Schepen Marc Desloovere beweert dat hij haar enkel tot daar volgde om het gesprek aan te gaan. Hij ontkent formeel dat hij die vrouw fysiek zou aangepakt hebben. De vrouw heeft die feiten anders beleefd, zo blijkt nu.

Getuigenis

De regionale televisiezender Focus & WTV slaagde erin haar te vinden. Haar getuigenis en die van haar collega laten niets aan de verbeelding over. “Hij was gewelddadig en heeft mij geslagen, mij geduwd tegen de kastjes, de muur en de wasbak”, vertelt de vrouw, die Franstalig is en in Roubaix woont. “Ik ben al anderhalve maand werkonbekwaam en laat me begeleiden door een psycholoog en een kinesist. Ik moet antidepressiva nemen om te kunnen slapen. Ik heb van alles een medisch attest van de dokter. De politie heeft zelfs foto’s genomen van mijn blauwe plekken.”

Haar collega Soufian Manai was diegene die tussenkwam tijdens de ruzie tussen haar en schepen Desloovere. “De man ging achter hen aan en ze gingen met twee binnen in de vrouwenkleedkamer. Dat leek me vreemd, dus ik ben hen gevolgd om te gaan kijken. Toen zag ik dat hij haar al roepend duwt. Zij is gevallen, hij heeft haar aangevallen en heeft haar geslagen. Ik heb de man bij zijn arm genomen en heb hem weggetrokken, maar hij stopte niet. Hij was zo over zijn toeren dat we dachten dat hij onder invloed was van alcohol of drugs.”

Er loopt op dit moment een gerechtelijk onderzoek. Zowel Desloovere als de dame diende een klacht in tegen elkaar. Schepen Desloovere heeft intussen al zijn bevoegdheid Mobiliteit afgestaan aan de burgemeester, in afwachting van dat onderzoek. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier