Wim Monteyne trekt en Eddy Defoor duwt de N-VA-lijst in Zwevegem

Vlnr. Wim Monteyne, Kaat Defoirdt, Arthur Buckens, Sofie Vermeulen, Eddy Defoor en gastspreker Jean-Marie Dedecker. © GJZ
Redactie KW

Tijdens een gespreksavond met o.a. Jean-Marie Dedecker, werden enkele belangrijke namen gelost van de N-VA-lijst in Zwevegem voor de komende gemeenteraadverkiezingen.

Dit gebeurde door de kersverse voorzitter van de afdeling, Arthur Buckens. “Met N-VA Zwevegem hebben we de ambitie om na oktober opnieuw aan het roer te komen, bij voorkeur als grootste partij van Zwevegem. De afgelopen jaren kregen we niet veel meer dan politiek gekibbel en een koehandel in prestigeprojecten. We hebben ons de voorbije maanden klaargestoomd voor een sterke campagne”, klonk het.

De namen van de vier bovenste mensen op de lijst en de lijstduwer werden daarna bekend gemaakt. Als lijsttrekker hebben we Wim Monteyne uit Zwevegem, gewezen eerste schepen en momenteel fractieleider van de partij in de gemeenteraad. Zijn ‘running mate’ is Kaat Defoirdt, die dus op de tweede plaats komt. Deze Otegemse was in de vorige legislatuur OCMW-voorzitter en zetelt momenteel in de gemeenteraad.

Op de derde plaats komt de voorzitter, Arthur Buckens zelf dus, te staan. Op plaats vier prijkt de naam van Sofie Vermeulen, die een vaste waarde is geworden in de Zwevegemse gemeenteraad. Net als Arthur komt zij ook uit Zwevegem.

Tenslotte werd ook nog de naam van de lijstduwer bekend gemaakt. Deze plaats zal ingevuld worden door Eddy Defoor uit Otegem. Hij werd in 2012 uit het niets verkozen tot schepen en zetelt nu als oppositieraadslid in de gemeenteraad. Beroepshalve ging hij onlangs met pensioen.

Er werden ook nog een aantal namen bekend gemaakt, zonder te melden op welke plaats deze op de lijst zullen staan. Het gaat over Tom Verkest, Filip Dhont, Frieda Cremers, Jorgen Deman, Christiane Deprez en Eddy Galle.

Andere en nieuwe namen wil men voorlopig nog geheimhouden. “De komende weken en maanden zal hier meer nieuws over volgen. Op zondag 30 juni organiseren we ons jaarlijks eetfestijn en daar zullen alle kandidaten aanwezig zijn.”, besloot Arthur Buckens. (GJZ)