Vroegere skatefaciliteiten in Sint-Sebastiaanspark worden uitgebroken en moeten voor extra stukje groen in Roeselare zorgen

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De plaats waar vroeger de skaterampen in het Sint-Sebastiaanspark stonden, wordt uitgebroken en volledig onthard. Op die manier moet het voor een extra stukje groen in het centrum van Roeselare zorgen.

“De skaterampen in het Sint-Sebastiaanspark werden verwijderd na de ingebruikname van de uitgebreide skatefaciliteit op de Trax-site”, horen we van Koenraad Cracco (Vlaams Belang). “Het bestuur zou op de vrijgekomen plaats ‘in de toekomst wel voorzieningen treffen’. Intussen zijn we een hele tijd verder. Met de lente die dichterbij komt, en dus hopelijk warm lenteweer, zullen veel bewoners van onze stad allicht richting Sint-Sebastiaanspark trekken om er ten volle van het groen en de lekkere buitentemperaturen te genieten.”

“In dit verband zou ik u willen vragen welke plannen het stadsbestuur heeft met deze lege betonnen plaats in het park? Ideaal zou zijn er plaats te voorzien voor een basketpleintje, voetbalpleintje,… of kan de plaat worden uitgebroken om er een groene ontmoetingsplaats te voorzien?”

Kleine vertraging

“Vorig jaar stelde collega Bert Wouters een gelijkaardige vraag. Ik heb toen gezegd dat het de bedoeling was om de betonnen plaat uit te breken en weer deel te laten uitmaken van het groene stadspark”, aldus schepen Michèle Hostekint. “Dat is nog altijd de bedoeling en is onderdeel van het zoveel mogelijk ontharden, denken we ook maar aan het Stationsplein of de aanleg van het Moermanpark. We hebben daar wat vertraging in door personeelsuitval. Bedoeling was dat het tegen eind 2023 het geval zou zijn. We hopen dat zo snel als mogelijk effectieve te ontharden en daar een groene plek van te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier