Schepencollege trekt beslissing over renovatie jeugdsite d’Arke in

De gebouwen links worden gebruikt door KSA Grensvuur. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Het schepencollege van Wervik heeft de gunning voor de restauratie en ruwbouw van de jeugdsite d’Arke in de Koestraat ingetrokken.

Na de openbare aanbesteding wees het schepencollege de werken toe aan de nv Francovera uit de Hoogweg in Wervik. Francovera diende de laagste prijs in. Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster diende ook een offerte in maar was 400.000 duurder en greep naast de mooie opdracht.

Ze zijn van oordeel dat Francovera niet voldoet aan de selectiecriteria en de opdracht enkel en alleen aan Monument Vandekerckhove had moeten worden gegund. De offerte van Francovera komt uit op 1,9 miljoen euro. Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam bijna een jaar geleden met 543.000 euro subsidies van Onroerend Erfgoed over de brug.

Het schepencollege hoopte dat de meer dan nodige renovatie dit voorjaar zou aanvangen maar dat dreigt dus een aanzienlijke vertraging op te lopen. Tot ergernis van de zowat 400 leden van KSA Grensvuur en Chiro Jow. Woensdagavond werd aan de leiding van beide jeugdbewegingen de stand van zaken overlopen.

Komende dinsdagavond gebeurt dat tijdens de gemeenteraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier