Schepen Dirk Verhaeghe schrijft open brief aan inwoners van Zedelgem: “Waar ik collegialiteit verwacht had, kreeg ik vaak rivaliteit”

Schepen Dirk Verhaeghe.© (Foto BC)
Schepen Dirk Verhaeghe.© (Foto BC)
Redactie KW

Schepen Dirk Verhaeghe nam twee weken geleden plots afscheid van de Zedelgemse politiek. In een open brief en geheel in zijn eigen woorden, wil Dirk toch het een en het ander uitleggen en verduidelijken aan zijn kiezers en aan de inwoners van Zedelgem. De brief, die volgens de schepen al klaarligt sinds januari, lees je integraal en exclusief hieronder.

“Aan de inwoners van Zedelgem, de gemeentepolitiek in Zedelgem ligt me momenteel niet. In 2018 kreeg ik nochtans met jullie steun en voorkeursstemmen het voorrecht om vanuit het niets eerste schepen van onze dierbare gemeente te worden. Mijn ervaring met de gemeentediensten was daarbij mijn sterkste troef. 41 jaar op de bevolkingsdienst ten dienste van de Zedelgemnaar, iedere inwoner was al een beetje ‘mijn zorg, mijn opdracht, mijn kind’.”

“Mijn droom was om die inspanning te kunnen voortzetten via de politiek en daarom stelde ik me kandidaat in 2018. Inzet voor elkaar en samenwerking om de gemeente te doen stralen voor ALLE inwoners, dat was mijn bedoeling. De realiteit van het schepen-ambt laat me echter niet toe om mijn droom te realiseren. Waar ik collegialiteit verwacht had en samenwerking, kreeg ik vaak rivaliteit. Waar ik erkenning en voldoening verwacht had, werd ik te vaak met afgunst geconfronteerd.”

De droom werd een nachtmerrie

“Niemand zal me kwalijk nemen dat zulks ontmoedigt, dat de droom na 2,5 jaar uiteindelijk een nachtmerrie wordt en dat ik moet opgeven ten opzichte van zoveel overmacht en tegenwerking. Het gemeentepersoneel doet nochtans fantastisch werk.”

“Daarom geef ik mijn mandaat, dat ik van jullie heb gekregen en alleen wil opnemen als ik ervan kan maken waarvoor jullie me verkozen hebben, terug aan de politiek. Ik blijf, als inwoner van Zedelgem, sterk geloven in onze prachtige gemeente en haar inwoners, maar wil de waarden die ik van thuis meekreeg en mijn hele loopbaan heb blijven respecteren niet opgeven om te overleven in de politiek. De tevredenheid die enkele mensen zullen hebben met het feit dat ik opstap, kan nooit zo groot zijn als de tevredenheid die ik zal ervaren dat ik terug de Ome Dirk van twee jaar geleden kan worden. Ik weet zeker dat jullie mij begrijpen. Dank je voor de stem en de steun!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.