Roeselare wil in de toekomst alle gokkantoren bannen

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op vandaag telt Roeselare nog twee gokkantoren. Daar komt in de toekomst verandering in. De stad is niet meer van plan om convenanten af te sluiten met wedkantoren. Dat betekent dat deze op termijn zullen sluiten.

Eddy Demeersseman (Groen) polste naar de aanpak van gokkantoren in Roeselare. “De burgemeester van Genk verwoordde het recent nog zo: ‘Gokken stort mensen in armoede. En we willen onze jongeren toch niet opvoeden tussen de gokkantoren?’. Algemeen wordt aangenomen dat een gokkantoor de drempel tot gokken en problematisch gokken verlaagt. Dat leidt op zijn beurt dan weer tot verslaving, schulden, armoede en zware psychologische en sociale problemen. Steden en gemeenten hebben hierin een verantwoordelijkheid : elke mogelijkheid die de wetgever hen aanreikt om gokken te ontmoedigen en de drempel daartoe te verhogen kan dus aangegrepen worden. Hoeveel gokkantoren zijn er in Roeselare? Zijn deze gevestigd in de nabijheid van scholen en/of van plaatsen waar veel jongeren voorbij komen? Welke beleidsinitiatieven (tot en met verbod) nemen wij ter preventie van gokverslaving en/of om de drempel te verhogen?”

Nieuwe regelgeving

Op vandaag zijn er twee gokkantoren, klinkt het als antwoord bij burgemeester Kris Declercq. “Eentje in de Zuidstraat en eentje aan het station, dus in de omgeving van scholen of plaatsen waar veel jongen verzamelen. Met het schepencollege hebben we de intentie om geen convenanten meer af te sluiten met wedkantoren. Die zijn verplicht door de nieuwe regelgeving. De facto betekent dit een sluiting van deze kantoren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier