Nieuwe woonwijken in Westouter worden groener

Dirk Baeckelandt in de Hellegatstraat.©Eric Flamand
Dirk Baeckelandt in de Hellegatstraat.©Eric Flamand
Redactie KW

Op de gemeenteraad van Heuvelland van vorige maandag, gehouden in ’t Seultje in Nieuwkerke stonden heel wat agendapunten over Westouter op het programma: de herinrichting van de woonwijken, het skatepark en de oplevering van de nieuwe voetbalaccommodatie van de voetbalclub. “Het lijkt hier wel Westouterdag,” reageerde schepen Dirk Baekelandt (Gemeentebelangen) met een kwinkslag.

De plannen voor de woonwijken Begoniapark, Viooltjesveld, Rozentros werden begin dit jaar gelanceerd , en na een sterk inspraaktraject gebeurden nog een aantal aanpassingen die nu op de gemeenteraad werden goedgekeurd. “Er komt een volledige herinrichting van wegen en trottoirs met meer groenzones, 20 nieuwe bomen en infiltratie voor water,” overliep Dirk Baekelandt de plannen. “De herinrichting zal ook zo gebeuren dat de zone 30 meer afgedwongen kan worden. Straks praten we niet langer over een betonnen wijk maar een groene en leefbare woonwijk.”

Parking

Verder werd ook beslist om nog meer te zorgen dat passanten buiten de wijk parkeren. “Er komt in de Meersstraat een groene parking voor 40 wagens aan te leggen op een stukje langs de weg. Hierdoor kan op drukke periodes in het dorp beter geparkeerd worden buiten de woonwijken.”

Ook CD&V Heuvelland kijkt positief uit naar de vernieuwingen. “Vergroening brengt ook rust. We moeten wel waakzaam zijn voor de uitdagingen en de bekommernissen die deze ingrijpende veranderingen met zich meebrengen,” weet Geert Debergh.

“De hoofdwegen worden smaller gemaakt: zal dit niet leiden tot moeilijker kruisen van wagens, hulpdiensten en vuilniswagens ? En moeten de wandelpaden die de wijken onderling verbinden niet aangepakt worden ? De betondalen liggen op bepaalde plaatsen niet goed door opstekende wortels of er bevinden zich brede sleuven slecht voor rolwagens of buggy’s. Belangrijk voor onderlinge verbinding. Wij roepen op om dit mee te nemen in de werken.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.