N-VA Zulte forceert adviesraad voor mensen met een beperking

© gf
© gf
Redactie KW

Op voorstel van N-VA Zulte werd op de digitale gemeenteraad dinsdagavond de oprichting van een gemeentelijke adviesraad voor mensen met een beperking goedgekeurd. Er is bij de herontwikkeling van het terrein ‘Lys Yarns’, in het centrum van Zulte, voldoende ruimte om een project begeleid wonen voor mensen met een beperking uit te bouwen.

“Een dergelijke adviesraad is tot dusver op de gemeente onbestaande”, verduidelijkte schepen van welzijn Linda Detailleur (N-VA).

“Wij opteren voor een adviesraad die zal bestaan uit voorzieningen, organisaties en verenigingen die rond dit thema werken. Er zal nu, na de unanieme goedkeuring in de gemeenteraad, een publieke oproep gelanceerd worden.”

Henk Heyerick (CD&V) deed het voorstel om een vertegenwoordiger van de nieuwe adviesraad toe te voegen aan elke bestaande adviesraad : van sport over cultuur en jeugd tot ruimtelijke ordening.

Toelagen

De raad was unaniem akkoord om extra toelagen te voorzien voor straat-, en buurtinitiatieven. Eveneens was er een akkoord voor het toekennen van risicotoelagen voor verenigingen en organisatoren die met een vernieuwend initiatief uitpakken.

“We willen ook investeren in drie stijlvolle overkappingen om buitenactiviteiten te stimuleren en te promoten”, aldus cultuurschepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte).

“We zien een overkapping van 10 op 12 vierkante meter op drie locaties. Dat zal gebeuren in de groene ruimte naast het kampeerautoterrein in Machelen, de tuin van de bibliotheek in Zulte en in de tuin van het Ontmoetingscentrum in Olsene alwaar straks ook ‘buitenhuwelijken’ worden voltrokken. We willen er werk van maken en zo vlug mogelijk, misschien deze of volgende week al, met de overkappingen te beginnen zodat de belangstellende inwoners er tijdens de zomer en de herfst optimaal kunnen van genieten en beter beschut zijn tegen de weersomstandigheden”, besluit schepen Vandemeulebroecke.

(RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.