“Het is ambitieus, maar we werken er keihard aan”: Opening nieuw stadhuis in Roeselare nog steeds voorzien voor het bouwverlof van 2024

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De opening van het nieuwe stadhuis is nog steeds voorzien voor het bouwverlof van 2024. In de wandelgangen was er sprake van extra obstakels, maar dat klopt niet. Al blijft de deadline wel ambitieus, dat geeft ook schepen Nathalie Muylle toe. “Alle diensten en betrokkenen werken keihard om het te doen slagen.”

Dat kreeg Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) als antwoord op zijn vraag over de timing van het stadsproject. “Het nieuwe stadhuis zou nog voor het bouwverlof van 2024 moeten openen. Deze boodschap gaf de meerderheid mee eind vorig jaar over dit ‘erg uitdagend project’. En de Roeselarenaar ziet al eventjes de stellingen rond het stadhuis en de contouren van het nieuwe gebouw die zich aftekenen.”

“Toch horen wij dat er (weer) nieuwe problemen opduiken. Er was niet enkel de verwachtte Vlaamse subsidie die lager uitviel dan eerst ingeschat, er waren ook al enkele ingrepen om het project goedkoper te maken, materialentekorten en nu zouden er ook nog andere problemen opduiken. Hoe zit het met de timing en vooruitzichten.”

Ambitieuze deadline

“Ik ben een beetje verwonderd”, opent schepen Nathalie Muylle (CD&V): “Er wordt gezegd dat er extra problemen zijn opgedoken, een vraag die ik een tweetal weken geleden ook al kreeg van enkele journalisten. Er zouden grondverzakkingen zijn door de wateroverlast van een tijdje geleden en dat dit voor bijkomende stabiliteitsissues zou zorgen. Maar daar is niets van aan. We hebben altijd openlijk gecommuniceerd over eventuele problemen, zoals die aan het Belfort waar we voor wat bijsturing hebben moeten kijken. De stabiliteit is daar nu hersteld. Ook op andere plaatsen is men bezig, allemaal zaken die ingecalculeerd waren. Ik kan begrijpen dat er twijfels zijn, want het heeft alle schijn dat er nog heel veel moet gebeuren. Maar we hebben vrijdag nog samengezeten en het is nog altijd de intentie vanuit de stad, architect en aannemer om voor het bouwverlof te openen. Die planning is niet gewijzigd, we zitten daar nog altijd op schema. Ook al is het een ambitieuze deadline.”

“We houden ook het financiële plaatje in de gaten waarbij we willen besparen op het kostenplaatje, zo’n 3 miljoen, zonder aan de kwaliteit te komen”, gaat Nathalie nog verder. “We zijn ook al volop bezig met hoe we de verhuizing intern kunnen organiseren. We willen dat de diensten klaar zijn om de stap te zetten en de juiste timing bepalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier