“Einde stellen aan deze verschrikkelijke drugs”: Al sinds eind 2022 strijdt Roeselare tegen opkomst flakka

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De stad Roeselare is al van bij het prille begin bezig met strijden tegen nieuwe drugs zoals flakka. Dat vertelde burgemeester Kris Declercq nog eens op de gemeenteraad maandagavond. “Onze politiemensen leveren sterk werk in de bestrijding van deze verschrikkelijke drugs”, klinkt het.

De laatste weken en maanden wordt Roeselare regelmatig genoemd als het op nieuwe drugs zoals flakka aankomt. Stephanie Davidts (CD&V) polste naar het probleem op de gemeenteraad van maandagavond. “De zogenaamde ‘Flakka-drug’ is aan een opmars bezig in West-Vlaanderen. De voorbije weken kwam Roeselare ook vaak in beeld in zowel nationale en regionale pers, op sociale media en als gespreksonderwerp. Ook vele Roeselarenaars zijn hier bezorgd over. Welke acties onderneemt de stad?”

Burgemeester Kris Declercq (CD&V): “Goed dat de vraag hier nog eens aan bod komt. Wij zijn hier al van bij het begin bezorgd over en blijven dat. Vanaf dat we de eerste signalen kregen eind 2022 hebben we contact opgenomen met het parket en zijn er verschillende onderzoeken en arrestaties gebeurd, niet alleen in Roeselare. Het goede werk van de politie is begin dit jaar tot eindpunt gekomen met de veroordeling van een aantal dealers, waardoor het item in de pers komt. Als stad heb je liever niet dat je hiermee geassocieerd wordt. Maar aan de andere kant toont het dat onze recherche en politie uit heel goede mensen bestaat die topwerk leveren om die plaag te proberen te bestrijden. Met veel overtuiging en daadkracht, ook al is het boren in hard hout. We volgen de evoluties op, er wordt onderzoek gedaan in AZ Delta, de straathoekwerkers worden opgeleid, we zaten samen met de scholen, enz. Zo zijn we al anderhalf jaar bezig om zo snel mogelijk een einde te stellen aan deze verschrikkelijke drugs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier