Gemeente investeert in recreatie met speelpleintjes en skatetoestellen

Jeugdbeambte Lucas Demeersseman, spelende kindjes Raf en Tiebe samen met de schepen van Jeugd Sibylle Geldhof bij de nieuwe speeltuigen.© Jan Stragier
Jeugdbeambte Lucas Demeersseman, spelende kindjes Raf en Tiebe samen met de schepen van Jeugd Sibylle Geldhof bij de nieuwe speeltuigen.© Jan Stragier
Redactie KW

Binnen het kader van recreatie staan er heel wat projecten op til in Sint-Eloois-Winkel. Op het Sint-Michielsplein werd een eerste speelprojectje gerealiseerd, maar ook in Rollegem-Kapelle en Ledegem heeft de gemeente plannen.

Op het Sint-Michielsplein in Sint-Eloois-Winkel werd een oude schommel vervangen en werd er een nieuw speeltoestel aan een bestaand gebouwd. Een klein project dat kadert in een groot geheel.

“Momenteel zijn we overal in de gemeente aan het kijken wat we nog kunnen doen op de speelpleintjes. We maken een inventaris op en bekijken de mogelijkheid om hier en daar speeltoestellen bij te plaatsen. We merken dat er in verschillende wijken een serieuze verjonging aan de hand is. Ik denk daarbij aan de omgeving van de Koning Boudewijnlaan. Het is belangrijk dat die jonge gezinnen zich thuis voelen in hun buurt en de kinderen zich volop kunnen uitleven”, aldus schepen van jeugd Sybille Geldhof (CD&V/VD).

Nieuw omnisportveld

Ondertussen maakt de gemeente ook werk van de aanleg van een nieuw omnisportveld. Een dergelijk project werd reeds gerealiseerd in Sint-Eloois-Winkel, een tweede locatie vond de gemeente in de Albrecht Rodenbachlaan in Ledegem. Daar hoopt het gemeentebestuur nog dit jaar het nieuwe omnisportveld aan te leggen.

“Het pleintje in die straat is eigendom van de sociale huisvestigingsmaatschappij De Mandel. Inmiddels zaten we samen met hen en zijn we overeengekomen dat we dat stukje grond mogen gebruiken”, aldus de schepen.

De gemeente hoopt in de aanloop van de aanleg van het omnisportveld nog samen te zitten met de buurtbewoners. “Door de coronacrisis is dit nu niet echt eenvoudig. We vinden het echter wel belangrijk dat zij betrokken worden in de realisatie van dit project.”

Padel op komst?

Ondertussen kreeg het gemeentebestuur ook de vraag om padelterreinen aan te leggen in de gemeente. Een personal coach uit de Amberlaan klopte bij het gemeentebestuur aan.

“We kregen de vraag of we geen goede locatie wisten om dergelijke terreinen aan te leggen. Die persoon zou dan zelf de uitbating op zich nemen. Dit zullen we bekijken met de stedenbouwkundig ambtenaar. We staan zeker niet weigerachtig tegenover de komst van padelterreinen in onze gemeente. De sport is nu helemaal in.”

Skate-elementen

Ook skaters uit de drie deelgemeenten mogen hoopvol naar de toekomst kijken. Het gemeentebestuur is volop bezig met een project rond de komst van nieuwe skate-elementen.

“We hebben al navraag gedaan bij andere gemeenten en zoeken naar welke materialen het best geschikt zijn. We zouden graag investeren in verplaatsbare toestellen zodat de skate-elementen om de zoveel tijd verplaatst kunnen worden naar een andere deelgemeente.”

Een exacte locatie in Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel is er voorlopig niet. “We moeten bij het kiezen van die locatie heel goed rekening houden met de ondergrond.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.