Bente Gevaert, Sukh Preet Singh en Thibeau Raman: jong politiek talent op de lijst van De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster

Singh, Thibeau en Bente. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het enthousiaste team van het Ingelmunsters kartel dat zich klaarstoomt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen groeit verder uit. Drie jeugdige krachten, gepokt en gemazeld in onze gemeente, komen de groep versterken. “Het doet deugd dat jonge, talentvolle mensen zich engageren voor de lokale politiek. Hun stem willen we laten klinken,” schetst voorzitter Stijn Goemaere.

Als gedreven maatschappelijk assistente bij stad Tielt ondersteunt Bente Gevaert (23) de kwetsbare groepen en zet zich in om de sociale rechtvaardigheid te bevorderen. “Mijn passie ligt in het creëren van positieve veranderingen en het bouwen van bruggen binnen de gemeenschap. Het iedereen doet mee-verhaal in de praktijk. Mij politiek inzetten is de logische, volgende stap. Ik ben blij dat ik de kans krijg om dit te doen binnen de groep van onafhankelijken,“ verduidelijkt Bente. Sinds kort woont ze samen met haar vriend Tuur Dejonghe.

Sukh Preet Singh (22) of gewoon Singh voor de vrienden liep lagere school in het Wonderbos, voetbalde bij SV Ingelmunster en is de zoon uit de alom gekende Pizzeria Omnibus. De jongeman met Indische roots volgt Biomedische Laboratoriumtechnologie aan de Gentse hogeschool waar hij ook de studenten vertegenwoordigt tot op het Europese niveau. Politiek zit de familie Singh in het bloed, grootvader was 30 jaar lang burgemeester. “We moeten met een open geest naar de toekomst kijken. Daarom is het heel belangrijk om jonge, ambitieuze mensen de wereld te laten zien en hen tegelijkertijd hier te houden, “ aldus Singh, die in oktober opkomt voor de lokale N-VA.

Voormalig Chiro-leider Thibeau Raman (21) is helemaal verstrengeld met zijn geliefde Ingelmunster. Hij werkt in eigen gemeente bij Sablé Breton Bakery en vond met Margot de liefde dicht bij huis. Thibeau is een echt sociaal dier, een man van het volk die zich graag inzet voor wat leeft in Ingelmunster. Als plaatsvervangend voorzitter van jeugdhuis Kontrabas houdt hij de waakvlam brandend in afwachting van betere tijden. Thibeau: “Ik voel dat de tijd rijp is om mijn bijdrage aan Ingelmunster uit te breiden. Mijn verrijkende ervaringen in het vrijwilligerswerk wil ik omzetten naar een bredere impact. Dat dit als onafhankelijke kan, zie ik als een absoluut pluspunt.”