Wie gaat fuiven in De Kouter, doet dat volgens Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) liever niet met jas aan en met kostbare spullen of sleutels op zak. "De lockers met code naast de fuifzaal moeten gelegenheid geven om veilig op te bergen wat je kwijt wil", aldus Lahaye-Battheu. "Maar al lange tijd blijkt het systeem niet te werken. Wie de code vergeet of meermaals probeert raakt er niet meer in, lockers gaan 's morgens automatisch open en alle gerief ligt er dan open en bloot, er is geen loper, er is geen aanspreekpunt 's nachts... Bijgevolg zijn tal van klachten. Om deze reden zou er een uitdoofscenario komen: kapotte lockers worden niet meer vervangen. Wellicht zijn er al ideeën geweest om het systeem sluitend te maken: om camera's te plaatsen, een loper te geven aan de verantwoordelijke van de fuif, werken met sleuteltjes in plaats van codes... Een 'ouderwetse' bewaakte vestiaire is volgens onze fractie nog altijd de beste methode, maar daaraan is er blijkbaar niet gedacht bij de bouw van het jeugdcentrum, gezien er geen ruimte is voorzien. Of kan dit alsnog worden bekeken? Welke sluitende oplossing stelt het stadsbestuur voor?"

Schepen Ben Desmyter (CD&V) gaf antwoord. "We hebben geen pasklare oplossing. Er werd destijds heel bewust gekozen voor een systeem met lockers. We waren een van de voorlopers. Het eerste systeem was met sleutels, maar slimmeriken namen de sleutel mee waardoor er tijdens de fuiven nog een vijftal lockers beschikbaar bleven. We hebben geanticipeerd en gekozen voor een numeriek systeem, maar dat is blijkbaar moeilijker als het wat later op de avond is. Soms gebeurt dat jongeren bijvoorbeeld een locker delen en dat de code uitgewisseld wordt waardoor een foute code wordt ingegeven. We zijn aan het zoeken met de jeugddienst die de markt volop aan het verkennen is. In afwachting stappen we af van herstellen van sloten. Technisch is het niet zo eenvoudig om een code als loper te geven aan de organisatie, dus dat is geen oplossing. Ik deel dus uw bezorgdheid, maar op vandaag kan ik geen pasklare oplossing bedenken. Elders werkt het systeem wel perfect, maar blijkbaar niet op fuiven."

(TOGH)

Wie gaat fuiven in De Kouter, doet dat volgens Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) liever niet met jas aan en met kostbare spullen of sleutels op zak. "De lockers met code naast de fuifzaal moeten gelegenheid geven om veilig op te bergen wat je kwijt wil", aldus Lahaye-Battheu. "Maar al lange tijd blijkt het systeem niet te werken. Wie de code vergeet of meermaals probeert raakt er niet meer in, lockers gaan 's morgens automatisch open en alle gerief ligt er dan open en bloot, er is geen loper, er is geen aanspreekpunt 's nachts... Bijgevolg zijn tal van klachten. Om deze reden zou er een uitdoofscenario komen: kapotte lockers worden niet meer vervangen. Wellicht zijn er al ideeën geweest om het systeem sluitend te maken: om camera's te plaatsen, een loper te geven aan de verantwoordelijke van de fuif, werken met sleuteltjes in plaats van codes... Een 'ouderwetse' bewaakte vestiaire is volgens onze fractie nog altijd de beste methode, maar daaraan is er blijkbaar niet gedacht bij de bouw van het jeugdcentrum, gezien er geen ruimte is voorzien. Of kan dit alsnog worden bekeken? Welke sluitende oplossing stelt het stadsbestuur voor?"Schepen Ben Desmyter (CD&V) gaf antwoord. "We hebben geen pasklare oplossing. Er werd destijds heel bewust gekozen voor een systeem met lockers. We waren een van de voorlopers. Het eerste systeem was met sleutels, maar slimmeriken namen de sleutel mee waardoor er tijdens de fuiven nog een vijftal lockers beschikbaar bleven. We hebben geanticipeerd en gekozen voor een numeriek systeem, maar dat is blijkbaar moeilijker als het wat later op de avond is. Soms gebeurt dat jongeren bijvoorbeeld een locker delen en dat de code uitgewisseld wordt waardoor een foute code wordt ingegeven. We zijn aan het zoeken met de jeugddienst die de markt volop aan het verkennen is. In afwachting stappen we af van herstellen van sloten. Technisch is het niet zo eenvoudig om een code als loper te geven aan de organisatie, dus dat is geen oplossing. Ik deel dus uw bezorgdheid, maar op vandaag kan ik geen pasklare oplossing bedenken. Elders werkt het systeem wel perfect, maar blijkbaar niet op fuiven."(TOGH)