Lijsttrekker Matti Vandemaele (Groen): “Kiesdrempel zal geen probleem zijn”

© JF
Jules Fremaut

Het was over de koppen lopen aan De Vonke in Heule. Heel wat Heulenaars zakten al vroeg af naar het ontmoetingscentrum om hun stem uit te brengen. Onder hen ook Matti Vandemaele, lijsttrekker voor de Kamer van Groen.

Hoewel zijn partij maar net boven de kiesdrempel bengelt in West-Vlaanderen panikeert Vandemaele niet. “Bij de vorige verkiezingen haalden we twee zetels, het doel is om dat opnieuw te halen. Ik ga er dus van uit dat ik zelf ook verkozen raak,” aldus Vandemaele. Straks zakt Vandemaele af naar Brussel om samen met alle collega-lijsttrekkers de stembusslag te volgen, maar eerst eet hij op Vaderdag nog eens samen met het gezin.

Als cabinetard van minister Petra De Sutter heeft hij van dichtbij gezien hoe de campagne opeens over haar als persoon ging. “Je zag dat het haar echt iets deed. Maar hulde voor hoe ze dat altijd constructief heeft aangepakt,” dixit Vandemaele. Als de verkiezingsresultaten volledig binnen zijn, staat er nog een lokaal evenement gepland in het Groenhuis in de Budastraat om na te kaarten.