Kandidaat Open VLD-voorzitter Stefaan Nuytten voelt zich geboycot door VRT

Stefaan Nuytten. © (Foto MVQ)
Redactie KW

Koksijdenaar Stefan Nuytten is een van de vier kandidaat-voorzitters waarop Open Vld-leden vanaf morgen digitaal kunnen stemmen. Stefaan is echter niet te spreken over de Terzake-uitzending van 15 mei waarin Bart Tommelein en Egbert Lachaert uitgebreid aan het woord kwamen, maar waar hijzelf werd gedoodverfd als de outsider die weinig kans maakt.

“Ik werd categorisch geboycot!” stelt Stefan Nuytten. “De VRT heeft een nieuwe definitie van persvrijheid bedacht: de vrijheid om mensen monddood te maken, om mensen te boycotten. Dat de 3 andere kandidaten wél deelnamen aan dit schouwspel van discriminatie doet de vraag rijzen … hoe liberaal zijn zij dan eigenlijk, wanneer zij meespelen met de pers in het creëren van selectieve berichtgeving. Moderator Pieterjan De Smedt schilderde mij af als een outsider die weinig kans maakt. Slechts enkele seconden van het mijn interview werden uitgezonden. Ik heb heimwee naar de tijden van Walter Zinzen waar een politicus wél zwaar omwille van de inhoud op de rooster werd gelegd.”

VRT NWS reageert verbaasd

Bij VRT NWS wordt verbaasd gereageerd op de kritiek van Nuytten. “De openbare omroep wilde het volledige debat tussen de kandidaat-voorzitters vrijdagavond livestreamen, maar dat was niet mogelijk omdat de kandidaten blijkbaar exclusiviteit beloofd hadden aan DPG Media”, benadrukt hoofdredacteur Steven Samyn. “Dat kregen we na aandringen te horen op het Open Vld-hoofdkwartier. Het ging volgens de partijwoordvoerder niet om een keuze van de partij maar van de kandidaat-voorzitters. Omdat we toch wilden berichten over het debat hebben we in de uitzending van Terzake de vier kandidaten aan het woord gelaten via een reportage of liveverbinding.”

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier