Jasper Pillen (Open VLD) komt met eerste reactie: “Voorlopig gemengde gevoelens over stembusslag”

De eerste resultaten worden met argusogen bekeken bij Open VLD. © SV
Stefan Vankerkhoven

Open VLD West-Vlaanderen kampeert in Park Rodenbach in Roeselare. Een twintigtal liberalen hebben al post gevat in een afgehuurd zaaltje en bekijken op een groot scherm met gemengde gevoelens de eerste resultaten die binnen komen.

De Brugse schepen Jasper Pillen, die voor Open VLD de Vlaamse lijst trekt, stelt: “Het is te veel vroeg om al de stembusgang te evalueren. De resultaten die mondjesmaat binnen lopen zijn heel diffuus, met nog maar een beperkt aantal stemmen geteld. In bepaalde gemeenten scoren we behoorlijk, in Zwevegem bijvoorbeeld houden we goed stand. In Lo-Reninge zitten we voorlopig aan 9 procent. In andere gemeenten is het minder, in Diksmuide onder meer. Maar ik trek mij op aan het feit dat het voorlopig om federale uitslagen gaat.

De Blankenbergse burgemeester Björn Prasse, die de Vlaamse lijst duwt, is ook naar Roeselare afgezakt. Hij is meer optimistisch: “Ik heb deze ochtend veel uitgestoken handen gekregen van Blankenbergenaars, die mij steunen. Maar ja, Blankenberge is een blauwe stad, daar zal Open VLD goed scoren. Zaterdagavond kreeg ik ook nog applaus van 300 mensen op een Lion’s Club Meeting, waar ik het woord mocht voeren. Ik voel mij massaal gesteund in mijn stad.”