Hans Feys en Miguel Gheysens zijn nieuw in de gemeenteraad

Hans Feys zet zijn eerste stappen in de lokale politiek. (foto TOGH)
Redactie KW

De gemeenteraad van Ieper mocht twee nieuwkomers verwelkomen in de CD&V-fractie. Miguel Gheysen mocht al eens proeven van de lokale politiek toen hij enkele maanden de zwangere Miet Durnez verving, maar voor dokter Hans Feys waren het de eerste stappen in de politiek. Miguel en Hans komen in de plaats van Els Morlion en Dieter Deltour.

Miguel Gheysens (43) is zaakvoerder van landbouwbedrijf AGGRO Gheysens bvba in Pilkem. Hij is getrouwd met Marieke Danneels en vader van drie kinderen. Recent trad hij toe tot het bestuur van Unizo Boezinge. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 stond Miguel Gheysens op de 12de plaats op de CD&V-lijst. Hij verzamelde uiteindelijk 683 voorkeurstemmen en werd zo derde opvolger.

Hans Feys (61) is geneesheer op de dienst Orthopedie-Traumatologie van het Jan Yperman Ziekenhuis. Hij woont in Sint-Jan en is getrouwd met Marjan Vanoverberghe. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond hij op de 29ste plaats op de lijst van CD&V, maar door een goed persoonlijk resultaat van 646 voorkeursstemmen schopte hij het tot vierde opvolger. “Mijn vader was lokaal politicus in Izegem. De interesse is er daardoor altijd geweest, maar familie en werk verhinderden me om actief aan politiek te doen. Ik had er niet op gerekend om verkozen te raken als derde lijstduwer, maar blijkbaar heb ik doorheen de jaren toch voldoende mensen leren kennen om een behoorlijk aantal voorkeursstemmen te halen.”

De keuze voor CD&V was voor Hans niet zo moeilijk. “Dat is ook de overtuiging die ik thuis heb meegekregen. De waarden waarvoor CD&V staat, zijn ook voor een groot stuk die van mij. Welzijn en gezondheid zijn thema’s waarin ik mij zal vastbijten. Bovendien zaten er tot nog toe geen vertegenwoordigers van Sint-Jan in de gemeenteraad, hoewel het ziekenhuis toch meer dan 1.100 personeelsleden heeft. Ik ben geen roeper, maar ik ben het wel gewend om dossiers te lezen gezien ik altijd een verantwoordelijke functie in het ziekenhuis heb opgenomen.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier