Op de gemeenteraad is de fractie SP.A-Stadsmakers opgestapt. Tijdens de bespreking van punt vijf, de budgetwijziging van het OCMW, wilde raadslid Nancy Bourgoignie nog eens tussenkomen. Ze duwde net iets te laat op het knopje, waardoor ze volgens de voorzitter Wouter De Vriendt haar kans om te spreken gemist had. Daarop stapte de fractie op uit de gemeenteraadszaal.

"Sp.a heeft dit louter en alleen aan zichzelf te danken", zegt Wouter De Vriendt. "De algemeen directeur en ikzelf zijn formeel: het agendapunt was al goedgekeurd toen mevr Bourgoignie het woord vroeg. Dan nog tussenkomen is onmogelijk. Zelfs al zou ik dat willen, het reglement verbiedt mij dat. Mevr Bourgoignie heeft niet goed opgelet. Dat kan gebeuren, het is mij vroeger in de oppositie ook eens overkomen, maar ik sta versteld dat de sp.a fractie die fout dan niet gewoon toegeeft en het op mij probeert af te schuiven. Ik betreur dat zij dit zo op de spits drijven, ik betreur deze agressieve stijl van politiek ten zeerste."

(GLO)

Op de gemeenteraad is de fractie SP.A-Stadsmakers opgestapt. Tijdens de bespreking van punt vijf, de budgetwijziging van het OCMW, wilde raadslid Nancy Bourgoignie nog eens tussenkomen. Ze duwde net iets te laat op het knopje, waardoor ze volgens de voorzitter Wouter De Vriendt haar kans om te spreken gemist had. Daarop stapte de fractie op uit de gemeenteraadszaal. "Sp.a heeft dit louter en alleen aan zichzelf te danken", zegt Wouter De Vriendt. "De algemeen directeur en ikzelf zijn formeel: het agendapunt was al goedgekeurd toen mevr Bourgoignie het woord vroeg. Dan nog tussenkomen is onmogelijk. Zelfs al zou ik dat willen, het reglement verbiedt mij dat. Mevr Bourgoignie heeft niet goed opgelet. Dat kan gebeuren, het is mij vroeger in de oppositie ook eens overkomen, maar ik sta versteld dat de sp.a fractie die fout dan niet gewoon toegeeft en het op mij probeert af te schuiven. Ik betreur dat zij dit zo op de spits drijven, ik betreur deze agressieve stijl van politiek ten zeerste."(GLO)