De werken in de Gitsbergstraat, waarbij er een nieuw gescheiden fietspad komt, zijn bijna voorbij. De voorziene datum waarop de Gitsbergstraat weer toegankelijk is voor verkeer is 21 december. Schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V): "De fietspaden zijn aangelegd, enkel de rode coating moet er nog op komen."

Toch zal de Gitsbergstraat in het voorjaar opnieuw even dicht moeten vanwege de aanleg van een buffer. "In totaal zijn er een veertigtal werkdagen voorzien maar dit zal uitgevoerd worden in verschillende fasen. We schatten dat de straat zelf dus maximaal twintig dagen niet bereikbaar zal zijn. Graag hadden we deze werken aansluitend gedaan bij de aanleg van het gescheiden fietspad maar omdat er een archeologische nota noodzakelijk is, zal het dus voor in het voorjaar 2019 zijn."

(JT)

De werken in de Gitsbergstraat, waarbij er een nieuw gescheiden fietspad komt, zijn bijna voorbij. De voorziene datum waarop de Gitsbergstraat weer toegankelijk is voor verkeer is 21 december. Schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V): "De fietspaden zijn aangelegd, enkel de rode coating moet er nog op komen." Toch zal de Gitsbergstraat in het voorjaar opnieuw even dicht moeten vanwege de aanleg van een buffer. "In totaal zijn er een veertigtal werkdagen voorzien maar dit zal uitgevoerd worden in verschillende fasen. We schatten dat de straat zelf dus maximaal twintig dagen niet bereikbaar zal zijn. Graag hadden we deze werken aansluitend gedaan bij de aanleg van het gescheiden fietspad maar omdat er een archeologische nota noodzakelijk is, zal het dus voor in het voorjaar 2019 zijn." (JT)