Danny Drooghenbroodt van vzw Restart op lijst OK in Oostende

Danny Drooghenbroodt is zesde op de lijst Oostende Koningin. © Gillian Lowyck
Redactie KW

Danny Drooghenbroodt, de woordvoerder van de vzw Restart, is op 14 oktober kandidaat op de lijst OK. Restart ijvert voor het heropstarten van de ferrylijn Oostende-Engeland. Er staan bestuursleden van Restart op vier verschillende lijsten.

Danny Drooghenbroodt komt op de zesde plaats van Oostende Koningin (OK), de lijst van oud-N-VA-voorzitter Hendrik Wallijn, die steun krijgt van Jean-Marie Dedecker.

Restart-voorzitter Enrico Ricciolini staat op de 28ste plaats van de N-VA-lijst, penningmeester Franky Vancoilie staat op zeven bij Recht door Zee en bestuurslid Johan Bultiauw bekleedt de 18de plaats op de Groen-lijst. “Door heel bewust voor verschillende partijen te kiezen, behouden we onze politieke onafhankelijkheid”, zegt Danny Drooghenbroodt.

“Hart voor de haven”

“De vzw Restart heeft zich altijd geprofileerd als een politiek onafhankelijke vereniging, waar iedereen welkom is, ongeacht zijn of haar politieke voorkeur. Politieke onafhankelijkheid kan betekenen dat je elke politieke discussie uit de weg gaat of dat je bij verschillende partijen aanwezig bent. Wij kozen voor het laatste. Uiteindelijk zijn beslissingen over de toekomst van de haven politieke beslissingen. Daarom stellen alle bestuursleden en sommige medewerkers zich kandidaat op verschillende politieke lijsten.”

De haven is te belangrijk om over te laten aan één partij. Enkel als we over de partijgrenzen samenwerken, is er nog een toekomst voor onze haven. Maar dan moet er nu gestart worden met een visie voor de volgende 30, 40 jaar. Alle kandidaten die ons vijfpuntenplan voor de haven onderschrijven, mogen onze logo’s ‘kandidaat van vzw Restart’ en ‘kandidaat met een hart voor de haven’ mag gebruiken. Kandidaten van andere partijen mogen ons hiervoor altijd contacteren.”

(HH)