CD&V Oudenburg stelt als laatste lijst voor: “Geen eendagsvliegen”

De kandidaten van CD&V met uiterst links lijsttrekker Peter Velle en uiterst rechts lijstduwer Johan Tanghe. Chantal Metzler en Mario Panesi ontbreken op de foto. © (Foto LIN)
Redactie KW

De lijst, met 12 nieuwe mensen, telt kandidaten uit alle lagen van de bevolking, alle deelgemeenten en uit diverse achtergronden in het beroeps- en verenigingsleven. “Allemaal stevig ingebed in Oudenburg”, verduidelijkt Peter Velle.

Het was dan ook lijsttrekker en huidig burgemeester Peter Velle die met trots de elf dames en tien heren voorstelde die op 14 oktober naar een zitje in de gemeenteraad zullen dingen. De jongste kandidaten, Lore Appels en Jamie Taffeiren, zijn 20 jaar; de ouderdomsdeken is Jean-Pierre Vandierendonck. “Maar met energie voor de hele bende samen”, grapt Peter Velle.

Verder zijn er nog twee twintigers: Stefanie Van Eeghem en Sofie Sanders. De gemiddelde leeftijd is 45 jaar. Schepen Johan Tanghe, intussen bijna 14 jaar actief in het stadsbestuur, is lijstduwer.

Sterkhouders

De top drie wordt gevormd door de sterkhouders Peter Velle, Isabelle Capelle en Chantal Van Litsenburgh. Negen kandidaten zijn pril of ervaren ondernemer of zitten in de financiële sector. Stephan Blontrock verdedigt de landbouwbelangen. “Een belangrijk punt op onze lijst is dat we een signaal willen geven dat wij nog actiever willen inzetten op ondernemerschap en financiën”, legt de lijsttrekker uit.

De deelgemeenten zijn evenredig op de lijst van CD&V vertegenwoordigd: vier kandidaten uit Ettelgem, 13 uit Oudenburg en zeven uit de kern Roksem-Westkerke.

Speerpunten

Enkele speerpunten in het programma zijn gezonde en veilige mobiliteit, groen en onderhoud in de stad, een reorganisatie van de stedelijke diensten met inkanteling van het OCMW in het stadsbestuur. “Ons programma krijgt heel binnenkort volledig vorm. We gaan naar de kiezer onder de noemer De Weg Vooruit en willen een beleid waarin iedereen betrokken is, jong en oud, in goede en kwade dagen”, stelt Peter Velle.

De volledige CD&V-lijst ziet er als volgt uit:

1. Peter Velle (47, maatschappelijk werker en burgemeester, Ettelgem); 2. Isabelle Capelle (50, bediende en schepen, Ettelgem); 3. Chantal Van Litsenburgh (53, bediende, voorzitter OCMW, Oudenburg); 4. Stephan Blontrock (46, bedrijfsleider en gemeeteraadslid); 5. Gudrun de Vlam (50, bediende en gemeenteraadslid, Westkerke); 6. Jean-Pierre Vandierendonck (68, gepensioneerde en gemeenteraadslid); 7. Stephanie Van Eeghem (25, maatschappelijk werker en gemeenteraadslid, Ettelgem); 8. Erik Sierens (54, leerkracht, bedrijfsleider en gemeenteraadslid, Oudenburg); 9. Nancy Lecluyse (53, zelfstandig onthaalouder en OCMW-raadslid, Westkerke); 10. Jamie Taffeiren (20, student en KSA leider, Westkerke); 11. Lore Appels (20, student); 12. Mario Panesi (38, militair en organisator Paulusfeesten, Oudenburg); 13. Sofie Sanders (26, apotheker, Oudenburg); 14. Pieter Vandekerckhove (39, directeur financiële instelling, Oudenburg); 15. Clairette De Goe (55, all-round vrijwilliger, Oudenburg); 16. Ralph Gevaert (46, projectleider en consultant, Oudenburg); 17. Vera Fiers (61, gepensioneerd); 18. Chantal Metzler (46, kwaliteitscontroleur, Westkerke); 19. Bart De Rudder (34, bedrijfsleider, Ettelgem); 20. Gerda Denduyver (57, directeur financiële instelling, Westkerke); 21. Johan Tanghe (55, bedrijfsleider en schepen, Oudenburg).

“Ik ben super trots op deze lijst, maar het was geen gemakkelijke opdracht. We bleven tot aan de meet de lat hoog leggen met een duidelijke vraag naar engagement bij elke kandidaat om zo met een geloofwaardige lijst zonder eendagsvliegen naar de kiezer te stappen”, besluit lijsttrekker Peter Velle.

(LIN – Foto LIN)