Als de Belg de overheid een loer kan draaien en aan betaling kan ontsnappen, dan doet hij het massaal. Dat ondervond de Stad Brugge de voorbije maanden. De containerparken aan Ten Briele en langs de Pathoekeweg kampten de voorbije maanden met technische defecten. Er waren mankementen aan de weegbrug, de betalingsterminal en het diftar-systeem - de gediferentieerde tariefering, waarbij er moet betaald worden voor hout, steen, glas en restafval.

Daardoor diende er niet betaald te worden voor dat soort afval. Oppositieradslid Yves Buysse (VB) vroeg dinsdagavond tijdens de gemeenteraad hoeveel inkomsten Brugge hierdoor verloor. Schepen voor Openbaar Domein Philip Pierins (SP.A) erkende het probleem : "Onze stad was de voorbije maanden ten prooi aan afvaltoerisme. KMO's en particulieren, die afval meebrachten voor vrienden en familieleden uit de wijde omtreek, dumpten gratis en massaal hun afval."

"Dat blijkt duidelijk uit de cijfers van onze containerparken. In Ten Briele werd sedert de lente 574 ton afval per maand aangevoerd. Voor het defect ging het slechts om 277 ton per maand. In de Parthoekeweg steeg het aangevoerde afval van 287 naar 395 ton per maand", aldus Philip Pierins.

Als de Belg de overheid een loer kan draaien en aan betaling kan ontsnappen, dan doet hij het massaal. Dat ondervond de Stad Brugge de voorbije maanden. De containerparken aan Ten Briele en langs de Pathoekeweg kampten de voorbije maanden met technische defecten. Er waren mankementen aan de weegbrug, de betalingsterminal en het diftar-systeem - de gediferentieerde tariefering, waarbij er moet betaald worden voor hout, steen, glas en restafval.Daardoor diende er niet betaald te worden voor dat soort afval. Oppositieradslid Yves Buysse (VB) vroeg dinsdagavond tijdens de gemeenteraad hoeveel inkomsten Brugge hierdoor verloor. Schepen voor Openbaar Domein Philip Pierins (SP.A) erkende het probleem : "Onze stad was de voorbije maanden ten prooi aan afvaltoerisme. KMO's en particulieren, die afval meebrachten voor vrienden en familieleden uit de wijde omtreek, dumpten gratis en massaal hun afval.""Dat blijkt duidelijk uit de cijfers van onze containerparken. In Ten Briele werd sedert de lente 574 ton afval per maand aangevoerd. Voor het defect ging het slechts om 277 ton per maand. In de Parthoekeweg steeg het aangevoerde afval van 287 naar 395 ton per maand", aldus Philip Pierins.