Bert Wouters ambitieus naar Roeselaarse gemeenteraad

Bert Wouters: "Als we vijf jaar op dezelfde nagel moeten kloppen, dan moet dat maar." (foto Stefaan Beel) © (foto Stefaan Beel)
Peter Soete

Een verwachte wissel bij Groen is er misschien iets sneller gekomen dan gedacht. Filiep Bouckenooghe zegt de actieve politiek vaarwel en geeft zijn gemeenteraadszitje door aan Bert Wouters.

Filiep Bouckenooghe wordt directeur van VVOG (Vereniging voor openbaar groen) en deze functie is niet verenigbaar met een politiek mandaat.

Filiep stond mee aan de wieg van Agalev en Groen in Roeselare en was vijftien jaar gemeenteraadslid voor de partij, waarvan zes jaar schepen. Hij wordt opgevolgd door Bert Wouters die de laatste zes jaar voorzitter was van Groen Roeselare. Bert zetelde tijdens de vorige legislatuur al eens vier maanden in de gemeenteraad als plaatsvervanger voor Leen Sercu. Samen met Deniza Miftari en Steven Dewitte zal Groen nu de jongste fractie van Roeselare hebben.

Geen verrassing

Bert Wouters (38) is gehuwd met Nele Degryse en dit gezin uit de Juffrouw Lamotestraat heeft twee zonen: Kobe (5) en Sam (3). Bert werkt bij het Vlaams Woningfonds, dienst sociale leningen, dat na Gent en Brugge nu in Roeselare gevestigd is. “Ja, dat is echt een meevaller”, lacht Bert. “Ik kan nu met de fiets naar het werk. Mijn echtgenote werkt op de centrale dienst van Sint-Michiel en Arkorum in de Kattenstraat en zij kan zelfs te voet naar haar job. We hebben onze tweede wagen weggedaan en vervangen door een bakfiets. Dat was de beste beslissing die we hebben genomen. We wonen in het stadscentrum en kunnen overal te voet of met de fiets naar toe.”

“Mijn ouders zijn altijd actief geweest bij Groen en mijn zus is gemeenteraadslid voor Groen in Leuven. Mijn engagement is dan ook geen verrassing. Ik ben zes jaar voorzitter van Groen Roeselare geweest en kon nog een beetje in de luwte werken. Ik vond dat zeker goed want we hadden net onze zoontjes Kobe en Sam en Nele en ik hadden niet veel tijd over. Ik ben al eens gemeenteraadslid geweest als vervanger van Leen Sercu maar ik wist dat dit slechts voor enkele maanden was. Nu kom ik na een half jaar in de gemeenteraad en is het voor de volledige legislatuur. Misschien had ik verwacht dat Filiep nog een beetje langer in de gemeenteraad zou blijven maar hij heeft geen keuze. Zijn nieuwe werkgever vindt dat zijn job niet te combineren valt met een politiek mandaat.”

Eed in september

“In de gemeenteraad neem ik de dossiers van Filiep zoals mobiliteit en wonen, over maar onze fractie met Deniza Miftari en Steven Dewitte zal nauw samenwerken rond ieder dossier.”

“Wij zitten opnieuw in de oppositie maar dat wil helemaal niet zeggen dat wij niet gehoord zullen worden. We zullen uiteraard zeggen wat goed is en een verbetering voor de Roeselaarse burger maar we zullen ook telkens uitbrengen wat beter kan. En moeten we daarvoor vijf jaar op dezelfde nagel kloppen, dan is dat maar zo. Wat beter kan in Roeselare ? De mobiliteit toch wel ! Het verkeer staat stil in Roeselare. Iedereen ziet en ondervindt dat toch.”

“Ik probeerde als voorzitter zo veel mogelijk gemeenteraden te volgen. Vorige maand was ik er en volgende week dinsdag zal ik er ook zijn. Nog niet om de eed af te leggen, dat gebeurt pas in september. Maar wel om met alles mee te zijn zodat we in september geen inloopperiode nodig hebben. Ik blijf de rest van de legislatuur gemeenteraadslid, dat staat vast. En als de kiezer ons volgt, wil ik dat ook langer blijven. Ik ben zeker niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en om de politieke dossiers te blijven opvolgen.”

Eddy Demeersseman werd door de Groen-leden verkozen tot opvolger van Bert als voorzitter. Binnen twee jaar volgen dan ook voorzittersverkiezingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier